17 °c

DEAŞ Azez'de bomba yüklü araçla saldırdı: 60 ölü

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez ilçesinde IŞİD bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Muhaliflerin kontrolündeki ilçe merkezinde yerel mahkemenin yakınında havaya uçurulan araç, büyük bir gürültüyle patladı. Patlama, yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Kilis'ten de duyuldu. Anadolu Ajansı'na konuşan bir doktor, saldırıda en az 60 kişinin yaşamını yitirdiğini...

Dünya Haberi
DEAŞ Azezde bomba yüklü araçla saldırdı: 60 ölü
DEAŞ Azez'de bomba yüklü araçla saldırdı: 60 ölü

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez ilçesinde IŞİD bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Muhaliflerin kontrolündeki ilçe merkezinde yerel mahkemenin yakınında havaya uçurulan araç, büyük bir gürültüyle patladı. Patlama, yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Kilis'ten de duyuldu.

Anadolu Ajansı'na konuşan bir doktor, saldırıda en az 60 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Patlama noktasından fotoğraf paylaşan bazı sosyal medya hesapları ise, ölü sayısının 100'den fazla olduğunu bildiriyor. Patlamada yaralanan 50'den fazla sivilin 23'ü tedavi için Kilis'e getirildi. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilen yaralılar, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ağır yaralı bir sivil, doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Doğan haber ajansı, saldırı sonrası Türk ordusunun alarm durumuna geçtiğini aktarıyor. Azez, daha önce de IŞİD'in birçok saldırısına hedef olmuştu. Son patlama, 30 Aralık'ta ilan edilen ateşkesten sonraki en büyük can kaybına yol açtı.

Sıradaki Haber