17 °c

Burslar ne zaman yatacak? 2017 KYK bursu ne kadar?

Burslar ne zaman yatacak konusu burs sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından öğrencilerin gündeminde yer aldı. Uzun süredir beklenen KYK burs sonuçları açıklaması sonrası, bu kez paraları ne zaman elde edeceklerini merak eden öğrenciler burslar ne zaman yatacak konusuna eğilim gösterdi. Peki öğrencilerin de merak ettiği gibi KYK bursları ne zaman yatacak? İşte konuyla...

Eğitim Haberi
Burslar ne zaman yatacak? 2017 KYK bursu ne kadar?
Burslar ne zaman yatacak? 2017 KYK bursu ne kadar?

Burslar ne zaman yatacak konusu burs sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından öğrencilerin gündeminde yer aldı. Uzun süredir beklenen KYK burs sonuçları açıklaması sonrası, bu kez paraları ne zaman elde edeceklerini merak eden öğrenciler burslar ne zaman yatacak konusuna eğilim gösterdi. Peki öğrencilerin de merak ettiği gibi KYK bursları ne zaman yatacak? İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler

Burslar ne zaman yatacak?

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk merak edilen konu burslar ne zaman yatacak sorusu olmuştu. Konuyla ilgili aylar öncesinden açıklama yapan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, burs sonuçlarının açıklanmasının akabinde ücretlerin en erken tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılacağını açıklamıştı. Aksu konuyla alakalı olarak,  "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." ifadesinde bulunmuştu.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından müjde olarak verilen 2016 burs ve kredi ücretleri, bu yıl 400 olarak verilecek. Normalde her yıl 40 TL gibi bir artış gösteren burs ve kredi ücretleri, bu yıl 80 TL gibi bir artış gösterecek. Bu şekilde 400 TL olarak yatırılacak kredi ve burs ücretleri sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

Burs ve kredi ücretleri hangi bankalardan çekilebilecek?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

Sıradaki Haber