17 °c

Darüşşafaka Giriş Sınavı’na başvurular başladı

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2017 yılı sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz...

Eğitim Haberi
Darüşşafaka Giriş Sınavı’na başvurular  başladı
Darüşşafaka Giriş Sınavı’na başvurular başladı

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2017 yılı sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek. Başvuru evraklarının Darüşşafaka’ya 22 Mayıs 2017 Pazartesi gününe kadar elden veya postayla ulaştırılması gerekiyor. Bu yıl ilk defa https://basvuru.darussafaka.org/ sitesi üzerinden online başvuru da yapılabiliyor. Sınav merkezleri ve başvuruyla ilgili detaylı bilgi için darussafaka.org’u ziyaret edebilir veya 0212 276 55 33’ü arayabilirsiniz. Neden Darüşşafaka? Bütün aileler çocuklarının iyi bir eğitim almasını, başarılı olmasını, mutlu yaşamasını, ailesine ve ülkesine yararlı olmasını ister. Darüşşafaka, babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerinin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılamakta, onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun etmektedir. Darüşşafaka Lisesi’ni bitiren öğrenciler, İngilizce bilen, bilgisayar kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, çok okuyan, bilgili gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor. Darüşşafaka'da çocuklar;

  • Çağdaş teknolojiyle donanmış derslik ve laboratuvarlarda, bilgisayar destekli eğitim görür.
  • Tam donanımlı zengin kütüphaneden yararlanır.
  • Türkçeyi ve İngilizceyi doğru ve düzgün kullanmayı öğrenir.
  • Açık/kapalı spor alanlarında basketbol, futbol, voleybol, badminton, masa tenisi oynar; jimnastik yapar.
  • Büyük ve görkemli tiyatro salonunda gösteri izler, gösteri yapar.
  • İstediği, yetenekli olduğu bir müzik aletini çalmayı öğrenir.
  • Sağlık hizmetlerinden yararlanır.
Sınav Bilgileri: Kayıt Başlangıç Tarihi: 02 Ocak 2017, Pazartesi Kayıt Bitim Tarihi: 22 Mayıs 2017, Pazartesi Sınav Günü: 28 Mayıs 2017, Pazar Sınav Saati: 10.00 (Adayların saat 09.00’da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.)  2017 Darüşşafaka Sınavı'na girecek öğrencilerde aranan koşullar:
  • Babasının ve/veya annesinin hayatta olmaması
  • Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması
  • 2006 ya da sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
  • 2016 - 2017 Eğitim ve Öğretim Yılında ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olması
  • Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması
  • T.C. vatandaşı olması
Sınav başvurusu için gereken belgeler:
  • Darüşşafaka Giriş Sınavı Başvuru Formu
  • Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak, “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı Aile Nüfus Kaydı Örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)
  • 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
Darüşşafaka hakkında: Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana varlığını bağışlarla sürdüren Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen bine yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 9 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı, kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact’in de üyesidir. Cemiyet, ilk kez 2013’te bağımsız kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olmuş, üç yıl önce 10 üzerinden 8,4 olan notunu 2016 yılında 9,29'a yükseltmiştir.

Sıradaki Haber