17 °c

14. Girişimcilik Günleri Antalya'da yapılacak

ANTALYA (AA) - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, girişimcilik olmadan ekonomik anlamda bir yere gelinemeyeceğini belirtti.ANSİAD tarafından, iş dünyasının da desteğiyle ekonomiye ve istihdama katkı sunmak amacıyla Antalya'da 14. Girişimcilik Günleri düzenlenecek. Program kapsamında, Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel...

Ekonomi Haberi
14. Girişimcilik Günleri Antalya'da yapılacak
14. Girişimcilik Günleri Antalya'da yapılacak

ANTALYA (AA) - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, girişimcilik olmadan ekonomik anlamda bir yere gelinemeyeceğini belirtti.

ANSİAD tarafından, iş dünyasının da desteğiyle ekonomiye ve istihdama katkı sunmak amacıyla Antalya'da 14. Girişimcilik Günleri düzenlenecek. Program kapsamında, Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) iş fikri yarışmaları gerçekleştirilecek.

ANSİAD Başkanı Erdoğan, 12-14 Aralık'ta düzenlenecek etkinlikle ilgili dernek binasında düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık dört aydır girişimcilik günleri ve iş fikri yarışması etkinliklerine hazırlandıklarını söyledi.

Girişimcilik kapsamında eğitim faaliyetlerine son derece önem verdiklerini dile getiren Erdoğan, "Bizim işimiz taş üstüne taş koymak, üretim yapmak, ülkenin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaktır." dedi.

Gençlere umut vermek, bilgi ve becerilerini piyasaya sunduklarında arkalarında bir iş dünyası olduğunu göstermek için "Girişimcilik Günleri"ni organize ettiklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili yaptığımız çalışmalarda üniversite ve liseler dahil, bütün okullarda yaklaşık 10 bin öğrenciye direkt olarak dokunarak, ders veriyoruz. Girişimcilik olmadan dünyada ekonomik anlamda bir yere gelme şansımız yok. Onun için gençlerimize umut vadetme ve gelecekten umutlarını hiçbir zaman kesmemeleri adına iş dünyası olarak cesaret vermeye gayret ediyoruz. Hem girişimciliği özendirmemiz, yaygınlaştırmamız hem de girişimcilere iş dünyası olarak bizim destek olmamız gerekiyor. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak, yüksek teknoloji mal üretmek ve ihracat yapmak adına girişimciliği özendirmemiz gerekiyor."

Erdoğan, girişimcilik günlerinde Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes'in de konferans vereceğini söyledi.

- "Girişimcilik ufak ufak başlar ama bir iklim oluşturur"

ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın da gençlerin çocukluğundan itibaren girişimciliğe yönlendirilmesi ve iş fikirlerinin desteklenmesini önerdi.

Büyük firmaların yöneticilerini, gençlerle buluşturarak girişimcilik ruhunu artırmayı amaçladıklarını belirten Erdoğan, "Girişimcilik ufak ufak başlar ama bir iklim oluşturur." diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi İş Dünyası ile İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Boztosun ise girişimciliğin önemli olduğunu ve bunun için ANSİAD ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Sıradaki Haber