17 °c

5. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı

ERZURUM (AA) - Erzurum, 5. Kariyer ve İstihdam Fuarı'na ev sahipliği yapıyor.Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince Kariyer ve İstihdam Fuarı açıldı. "Bu Fuarda İş Var" sloganıyla düzenlenen ve iki gün sürecek fuar...

Ekonomi Haberi
5. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı
5. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı

ERZURUM (AA) - Erzurum, 5. Kariyer ve İstihdam Fuarı'na ev sahipliği yapıyor.

Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince Kariyer ve İstihdam Fuarı açıldı.

"Bu Fuarda İş Var" sloganıyla düzenlenen ve iki gün sürecek fuar, farklı sektörlerden firmalarla, başta meslek okulları olmak üzere yakın gelecekte işe girecek mezun adaylarını buluşturacak.

Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, iş fuarı ve kariyer günleri olarak yola çıktıkları bu organizasyonun, birçok kurumun emeğiyle gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye'deki işsizlik oranı, yüzde 9 seviyesinde olmasına karşın Erzurum'da bunun yüzde 6,5 olduğuna dikkati çeken Özdemir, "Bu fuarlar sayesinde işsizlik oranının daha da azalmasını ümit ediyoruz." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de istihdamın ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın en önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.

Sekmen, kişi başına düşen milli gelirin giderek arttığı Türkiye'de, işsizliğin üzerinde titizlikle durulduğunu belirterek, "Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da düzenlenen Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı, şehrimizin iş gücü piyasasının nabzını tutmaktadır." diye konuştu.

İŞKUR Genel Müdürlüğü Fon Yönetimi ve Aktüerya Dairesi Başkanı Ahmet Toraman ise İŞKUR'un esasen iki temel alana hizmet ettiğini ifade ederek, bunlardan birinin var olan istihdamı korumak ve artırmak, diğerinin ise bireyin aile içindeki konumunu, sosyal hayattaki yerini ve geleceğe dair umutlarını görerek işsizliği azaltmak olduğunu belirtti.

İŞKUR'un 2003 yılında 65 bin kişinin istihdamına aracılık etmesine karşın bu sayının 2015 yılında 3,5 milyona yaklaştığını kaydeden Toraman, "İŞKUR, sadece iş arayanlarla değil, işverenlerle de birebir görüşme yapmaktadır. İşverenlerle kurulan sıkı ilişkiler neticesinde 2015 yılında İŞKUR aracılığıyla 2 milyonu aşkın iş gücü talebi almıştır. Öte yandan işsizliğin ana sebeplerinden biri olan vasıfsızlık sorununun çözümüne yönelik düzenlediğimiz mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarından 2003 yılında sadece 3 bin 500 vatandaşımız yararlanırken, 2015'te yararlananların sayısı 330 bini aşmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından, mehteran gösterisi yapıldı.

Sıradaki Haber