17 °c

9. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı

HATAY (AA) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce organize edilen "9. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri" başladı.Hatay Valisi Erdal Ata, MKÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, ne kadar gelişmiş olursa olsun dünya ülkelerinin hepsinde işsizliğin ortak sorun olduğuna...

Ekonomi Haberi
9. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı
9. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı

HATAY (AA) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce organize edilen "9. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri" başladı.

Hatay Valisi Erdal Ata, MKÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, ne kadar gelişmiş olursa olsun dünya ülkelerinin hepsinde işsizliğin ortak sorun olduğuna dikkati çekti.

Tüm dünyanın gündeminde işsizliğin olduğunu vurgulayan Ata, "Yani bu şunu gösteriyor ki işsizlik ülkelerin ortak sorunlarının başında geliyor. Bizim de ülke olarak en önemli sorunumuz işsizlik. Bu fuarın düzenlenmesinin sebebi de iş dünyasına girecek olan gençlerimizi ve işsizlerimizin buluşturulması. Bir nebze de olsa ilimizdeki işsizliğin çözümüne katkıda bulunmak." dedi.

Ata, gazete sayfalarında birçok kuruluşun iş ilanı olduğunu buna karşın bir o kadar kişinin de iş aradığını vurgulayarak, "Sektörler aradığı nitelikte eleman bulamıyorsa o zaman demek ki burada yanlış giden bir şeyler var." ifadesini kullandı.

Ata, firmaların kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşadığına dikkati çekerek, üniversiteyi bitiren gençlerin hangi branşta olursa olsun konularında iyi yetişmiş olması ve bir yabancı dil bilmesi gerektiğini aktardı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da gelecek için sayısal değil nitelikli insan yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Üniversitelerde yetişen gençlerin kaliteden ödün vermemesi gerektiğini kaydeden Kaya, "Bu kaliteyi sağlamak bizim ülkemiz için elzem. Gençlere şunu söylemek istiyorum. Artık üniversiteleri bitirdiniz, bu devleti bir iş kapısı olarak görmeniz mümkün değil. Artık herkesin girişimci olması gerek. Bir ülkede girişimci sayısı ne kadar artarsa ülkenin gelişmişliğine o kadar katkısı olacaktır." diye konuştu.

Kaya, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini anımsatarak, vatana yapılacak her hizmetin önem arz ettiğinin altını çizdi.

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel ise Türkiye'de işsizliğin azaltılması, nitelikli ve sürdürülebilir istihdamın güçlenmesi adına Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkelere örnek olacak politikaların uygulamaya konulduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, işverenlerin oluşturduğu stantta, firmalar hakkında bilgi alarak iş başvurusunda bulundu.

Sıradaki Haber