17 °c

Bakan Tüfenkci iş yerleri yanan esnafı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "(Kilimciler Sitesindeki yangın) Çok şükür cana gelmedi, mala geleni de telafi ederiz. Başbakanlık Acil Destek Fonundan valilik emrine önümüzdeki günler içinde belli bir miktar para gönderilip, miktarı henüz belli olmasa da, nakit yardım yapma noktasında Başbakanımız bu müjdeyi vermemizi ifade ettiler." dedi.Gümrük ve...

Ekonomi Haberi
Bakan Tüfenkci  iş yerleri yanan esnafı ziyaret etti
Bakan Tüfenkci iş yerleri yanan esnafı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "(Kilimciler Sitesindeki yangın) Çok şükür cana gelmedi, mala geleni de telafi ederiz. Başbakanlık Acil Destek Fonundan valilik emrine önümüzdeki günler içinde belli bir miktar para gönderilip, miktarı henüz belli olmasa da, nakit yardım yapma noktasında Başbakanımız bu müjdeyi vermemizi ifade ettiler." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Bayrampaşa Belediyesi, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı ve Baltaş Kilimciler Sitesine ziyarette bulundu. Bakan Tüfenkci, ilk olarak Bayrampaşa Belediyesinde Başkan Atila Aydıner ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile bir araya gelerek Kilimciler Sanayi Sitesindeki yangın ile ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Kilimciler Sanayi Sitesine gidip esnafla buluşan Tüfenkci, zarara uğramış esnafın sorunlarını dinledi, kendilerine yardım edip destek vereceklerini, devlet olarak sahip çıkacaklarını söyledi. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Tüfenkci, esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini iletti.


-Başbakanlık Acil Destek Fonundan esnafa nakit yardım müjdesi


Esnaftan alacağı bilgileri Cumhurbaşkanı ve Başbakana ileteceğini aktaran Tüfenkci, şunları söyledi:

"Biz esnaflarımızın yanındayız. İstiyoruz ki, bu musibeti en az zararla atlatalım. Çok şükür cana gelmedi, mala geleni de telafi ederiz. Başbakanımız bize ifade etti, o yüzden söylemekte mahzur görmüyorum, Başbakanlık Acil Destek Fonundan valilik emrine önümüzdeki günler içinde belli bir miktar para gönderilip, miktarı henüz belli olmasa da, nakit yardım yapma noktasında Başbakanımız bu müjdeyi vermemizi ifade ettiler.

Buralar işyeri, özellikle bu iş yerlerinin vergi ve SSK borçlarını erteleme noktasında da çalışmamız var. 1 yıla kadar size böyle bir desteği sunmuş olacağız. Buraların tekrar ayağa kalkması lazım, buralardan ekmek yiyen insanlarımız var, burada hayatlarını kazanan esnaflarımız, ihracat yapan insanlarımız var.

Bunların yeniden ayağa kalkması noktasında neler yapabiliriz, hangi destekleri sunabiliriz, faizsiz kredilerden tutun da başka fonları devreye sokarak buraları işler hale hep beraber getireceğiz. Buralar yapılana kadar başka noktalara sizleri taşımak, başka sanayi sitelerinde yer bulmak gerekebilir, bunu da beraber çözeceğiz."

Esnafın sıkıntılarını hiç çekinmeden anlatması gerektiğini, devlet olarak kendileri ile beraber olmaya devam edeceklerini bildiren Tüfenkci, esnaflardan birinin ricası üzerine bina içinde en çok hasar alan yerleri gezip, kayıpları yakından inceledi.

Esnafın kendisine bildirdiği sorunlara kayıtsız kalmayan, BEDAŞ ile yaşanan sorunu kendisine aktaran esnafa konuyu takip edeceği sözü veren Tüfenkci, esnafın "Reisi burada görmek istiyoruz" çağrısını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini aktardı.

Kilimciler Sanayi Sitesi ziyareti esnasında, yanan binanın önünde musluklarından çorba akan "İkram Çeşmesi"ne uğrayan Bakan Tüfenkci, daha sonra uğradığı Bayrampaşa Ak Parti İlçe Teşkilatında teşkilat üyeleri ile bir araya gelip onların talep ve isteklerini dinledi.

Teşkilat mensupları ile aile fotoğrafı çektiren Tüfenkci, ardından ilçeden ayrıldı.

Sıradaki Haber