17 °c

Bursa Endüstri Zirvesi

BURSA (AA) - TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen ve Kalıp Avrasya, Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri, İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları ile Otomasyon fuarlarını tek çatı altında toplayan Bursa Endüstri Zirvesi, yarın başlayacak.TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Bursa...

Ekonomi Haberi
Bursa Endüstri Zirvesi
Bursa Endüstri Zirvesi

BURSA (AA) - TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen ve Kalıp Avrasya, Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri, İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları ile Otomasyon fuarlarını tek çatı altında toplayan Bursa Endüstri Zirvesi, yarın başlayacak.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 7 salonda, 40 bin metrekare alanda düzenlenecek zirvenin sektör buluşması haline geldiğini söyledi.

Türk makine imalatının, ekonominin büyümesine yön veren önemli sektörlerin başında geldiğini belirten Ersözlü, "Yılın son ayında imalat endüstrilerinin tüm süreçlerini bir kez daha TÜYAP Bursa çatısı altında toplayan Bursa Endüstri Zirvesi, 25 ülkeden 512 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleşecek. Bu yıl da makine satışlarına yapacağı etkiyle hem Bursa hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak zirve, yeni teknolojilerin ziyaretçiyle buluştuğu son nokta olmasıyla da dikkati çekmektedir." dedi.

Ersözlü, zirvenin Avrasya coğrafyasındaki en büyük buluşma noktalarından olduğunu ifade ederek, "Birbirini tamamlayan sektörlerin büyük buluşması olan fuarlarda, TÜYAP'ın yurt dışı ofisleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonuyla Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Cezayir, Çin, Fas, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak ve İngiltere gibi birçok ülkeden gelecek davetli iş adamlarına ev sahipliği yapacağız." diye konuştu.

- "Yerli makinecileri temsil ediyoruz"

Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Başkanı Ahmet Özkayan da Bursa'da makine sektörüne yönelik çok ciddi yatırımlar olduğunu söyledi.

MİB olarak "Milli Üretim Milli Güç" sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren Özkayan, "Yerli makinecileri temsil ediyoruz. MİB'e bağlı üyeler, Türkiye makine ihracatının yüzde 60'ını gerçekleştiriyor. Türkiye'nin makine ihracatı 11 milyar dolar civarında, ithalatımız ise 24 milyar dolar. Açık çok fazla. Dış ticaret açığı da bu şekilde ortaya çıkıyor. Üretimi ve ihracatı artıralım ve güçlenelim. Ülke olarak elimizde her türlü imkan var." şeklinde konuştu.

Zirvenin çok önemli ve stratejik olduğunu anlatan Özkayan, fuarlarda yeni ve son teknolojilerin sergileneceğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda, Takım Tezgahları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şeker, Prestij Yayıncılık Genel Müdürü Kenan Anıl, Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Şamil Özoğul da hazır bulundu.

KOSGEB ve BTSO'nun desteklediği, TİAD ve MİB iş birliğiyle organize edilen fuarlar, 1-3 Aralık'ta 10.00-19.00 saatlerinde, 4 Aralık'ta ise 10.00-18.30 saatlerinde gezilebilecek.

Sıradaki Haber