17 °c

Dolar ve Euro yeni tarihi rekor kırdı

Dolardaki küresel değer kazancı ve devam eden lokal endişelerle dolar/TL 3.7380 seviyesini görerek tarihi zirvesini gördü. Kur saat 15.31 itibari ile 3.7290 seviyesinden işlem gördü. Bankacılar kurda küresel piyasaların ve lokal siyasi gelişmelerin izleneceğini söylediler. Küresel piyasalarda dolar geçtiğimiz Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin maaş...

Ekonomi Haberi
Dolar ve Euro yeni tarihi rekor kırdı
Dolar ve Euro yeni tarihi rekor kırdı

Dolardaki küresel değer kazancı ve devam eden lokal endişelerle dolar/TL 3.7380 seviyesini görerek tarihi zirvesini gördü. Kur saat 15.31 itibari ile 3.7290 seviyesinden işlem gördü. Bankacılar kurda küresel piyasaların ve lokal siyasi gelişmelerin izleneceğini söylediler.

Küresel piyasalarda dolar geçtiğimiz Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin maaş artışlarında bir ilerleme görüldüğünü göstererek 2017 için daha fazla faiz artışı ihtimalini güçlendirmesiyle beraber değer kazanıyor.

Dolar endeksi 14 yılın zirvesinin hemen altında işlem görüyor.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dolar/TL kurundaki hareketleri değerlendirdi. Canikli, "Birileri kuru kullanarak, dalgalanma oluşturarak, faizlerin yükseltilmesini talep ediyor. Koro halinde 'faizi artırın' şeklinde bir kampanya söz konusu, faizin artırıp artırılmayacağını Merkez Bankası belirler, bu konuda baskıya pabuç bırakmayız" dedi.

Euro da rekor kırdı

Haftaya 3.87 seviyesinde başlayan Euro/TL ilerleyen saatlerde 3.9316 seviyesini görerek rekor kırdı. Kur saat 15.26 itibari ile 3.9250 seviyesinden işlem gördü.

Sıradaki Haber