17 °c

"Dövizini bozdur ülkene sahip çık"

İZMİR/AYDIN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla dövizleri bozdurup Türk lirasına çevirmenin ekonomik faaliyetin dışında bir "vatan görevi" olduğunu belirtti.Ülkü, yaptığı yazılı açıklamada, döviz kurlarındaki hareketliliği, 15 Temmuz gecesi emellerine ulaşamayan bazı güçlerin...

Ekonomi Haberi
Dövizini bozdur ülkene sahip çık
"Dövizini bozdur ülkene sahip çık"

İZMİR/AYDIN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla dövizleri bozdurup Türk lirasına çevirmenin ekonomik faaliyetin dışında bir "vatan görevi" olduğunu belirtti.

Ülkü, yaptığı yazılı açıklamada, döviz kurlarındaki hareketliliği, 15 Temmuz gecesi emellerine ulaşamayan bazı güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı yeni bir oyun olarak nitelendirdi.

Dövizlerin liraya çevrilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizen Ülkü, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı doğrultusunda dövizleri bozdurup Türk lirasına çevirmenin ekonomik faaliyetin dışında bugün bir vatan görevi olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin menfaatleri söz konusu olduğunda hiçbir şart öne süremeyiz. Üyelerimize ve İzmir iş dünyasına çağrıda bulunarak TL kullanması konusunda duyarlı olması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın yaptığı çağrıya eminiz tüm halkımız destek vermeye başladı ve bu destek artarak devam edecektir, bizler de."

- Aydın esnafından destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrasında Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Aydın esnafı da destek verdi.

Efeler ilçesinde cep telefonu ve aksesuarı satan bir işletmeci, döviz bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara telefon kılıfı ve kırılmaz ekran camı hediye ediyor.

İşletme sahibi Yavuz Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250 dolar veya avro bozdurup makbuzunu getirenlere cep telefonu aksesuarlarını ücretsiz verdiklerini, 50-100 dolar arasında döviz bozduranlara ise çeşitli ürünler hediye ettiklerini ifade etti.

Akdoğan, "Dolar ne kadar yükselirse bizim de alışverişlerimiz o kadar pahalıya mal oluyor. Bu da müşterilerimize yansıyor. Biz de bunu en aza indirebilmek için böyle bir kampanya başlattık. Bizim de elimizden gelen bu. İnşallah daha fazlası gelir, daha fazlasını yaparız, talep iyi. İnşallah dolar düşecek, Türk lirası değer kazanacak." dedi.

Kendisinin Trabzonlu, ortaklarından birisinin İstanbul, diğerininse Bitlis'li olduğunu dile getiren Akdoğan, "Benim doğudan da batıdan da ortaklarım var. Hiçbirimizi ayırt etmeden, vatanımız için bir araya gelip bu kampanyayı başlattık. Herkesin bu kampanyayı yapmasını gönülden istiyoruz. Devletimiz için herkesin el ele vermesi lazım." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber