17 °c

Enflasyon verisi sonrası dolar yükseldi

Dolar/TL, enflasyon verisi öncesi 3.54 seviyesinde seyrederken; beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası 3.58 seviyesini aştı. Kur, en yüksek 3.5860 seviyesini gördü. Dolar/TL, saat 11.21 itibari ile bankalararası piyasada 3.5860 seviyesinden işlem gördü. Noel tatili ve yeni yıl nedeniyle bir kaç haftadır yaşanan yeni pozisyon alma isteksizliğinin ve düşük...

Ekonomi Haberi
Enflasyon verisi sonrası dolar yükseldi
Enflasyon verisi sonrası dolar yükseldi

Dolar/TL, enflasyon verisi öncesi 3.54 seviyesinde seyrederken; beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası 3.58 seviyesini aştı. Kur, en yüksek 3.5860 seviyesini gördü. Dolar/TL, saat 11.21 itibari ile bankalararası piyasada 3.5860 seviyesinden işlem gördü.

Noel tatili ve yeni yıl nedeniyle bir kaç haftadır yaşanan yeni pozisyon alma isteksizliğinin ve düşük hacimli işlemlerin bugünden itibaren son bulması bekleniyor.

Küresel piyasalarda doların altı büyük para birimi karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi yeni yıla yüzde 0.5 yükselişle başlarken, ABD'de faizlerin artacağı beklentileri endeksin yükselişine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Dolardaki değer kazancı gelişmekte olan ülkelerin genelinde olduğu gibi dolar/TL'yi yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor.

Sıradaki Haber