17 °c

MÜSİAD Tokyo şubesini açtı

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararıyla ilgili, "Müzakereleri durdurma kararı AB liderleri tarafından da onaylanırsa, Türkiye elbette bir süreliğine bundan etkilenir. Ama ülkemiz, bugüne kadar kimsenin beklemediği kadar...

Ekonomi Haberi
MÜSİAD Tokyo şubesini açtı
MÜSİAD Tokyo şubesini açtı

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararıyla ilgili, "Müzakereleri durdurma kararı AB liderleri tarafından da onaylanırsa, Türkiye elbette bir süreliğine bundan etkilenir. Ama ülkemiz, bugüne kadar kimsenin beklemediği kadar hızla zorlukların üstesinden gelebildiği gibi, bunun da üstesinden gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Olpak, MÜSİAD'ın Japonya'daki ilk şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, eylül ayından bu yana yurt dışında Johannesburg, Karlsruhe, Makedonya ve Melbourne şubelerini açtıklarını, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini bildirdi.

Derneğin yurt içinde 86, yurt dışında 66 farklı ülkede 171 irtibat noktasıyla geniş bir ticaret ağına sahip olduğu bilgisini veren bulunan Olpak, yıl sonuna kadar Bartın ve Amsterdam'da, 2017'de ise Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, Londra, Kırgızistan, Kazakistan, Belçika, Katar, Sudan ve Güney Kore'de şube açılışları gerçekleştireceğini aktardı.

Olpak, AB Parlamentosunun Türkiye kararına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kararın Türkiye açısından siyasi olarak bir bağlayıcılığının olup olmaması tartışmaları bir yana, AB Parlamentosu'nu tarih önünde daima bağlayıcı olacaktır. Tarih, yapılan güzel dostluk örneklerini unutmadığı gibi yanlışları ve yaşatılan acıları da unutmadan kaydeden bir defter gibidir. Umarım AB liderleri bunun farkına varırlar ve bundan sonrasında alacakları kararlarda, kendilerinin de üzüleceği yanlışların altına imza atmazlar. Müzakereleri durdurma kararı AB liderleri tarafından da onaylanırsa, Türkiye elbette bir süreliğine bundan etkilenir. Ama ülkemiz, bugüne kadar kimsenin beklemediği kadar hızla zorlukların üstesinden gelebildiği gibi, bunun da üstesinden gelir. Biz iş adamlarına düşen, seçilmiş hükümetimizin kararlarına saygı duymak ve desteğimizi sürdürmek, işimizi daha da büyütmeye çalışmak, ülkelerimize daha fazla yatırım, daha fazla katma değer ve daha fazla istihdam sağlamak olmalıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmaya devam edeceğiz."


- "Türkiye ile Japonya arasındaki ticari işbirliği iyi durumda"


Olpak, Türkiye ile Japonya arasında ki ticaret hacminin iyi durumda olduğunu belirterek, 2015'te yüzde 11'lik bir azalmaya rağmen, bugün 3,5 milyar dolarlık bir ticaret hacminden söz edilebildiğini aktardı.

Başkan Olpak, "Birlikte iş yaptıkça, ithalat ve ihracat oranlarındaki asimetriyi de telafi edeceğimizden kuşku duymuyorum. Türk-Japon dostluğu hem ekonomiye, hem de siyasete yansıyan bir işbirliğini getiriyor." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber