17 °c

Nuh Çimento'ya o tesis için ÇED raporu kıyağı!

Kocaeli'nde en çok korunan kollanan sanayi kuruluşlarının başında Hereke’de bulunan Nuh Çimento Fabrikası gelir.

Ekonomi Haberi
Nuh Çimentoya o tesis için ÇED raporu kıyağı!
Nuh Çimento'ya o tesis için ÇED raporu kıyağı!

Yıllar yılı Hereke’nin havasını, suyunu ve denizini kirleten arkasındaki dağı adeta yıllar içinde yok eden Nuh Çimento bunun bedelini de Kocaeli'nde okul yaparak öder.

Vergi vermek yerine okul yapan ve böylece yöneticilere şirin gözüken ama öte yandan da bildiğini okuyan Nuh Çimento’ya geçtiğimiz günlerde bir kıyak daha yapıldı.

Hereke’den sonra Dilovası Çerkeşli Köyü’ne de taş ocağı tesisi yapmak isteyen, buradaki tesisini büyütüp yaklaşık 500 dönüm arazide iş yapacak olan Nuh Çimento’nun kuracağı bu tesis için son anda ÇED raporuna gerek yoktur kararı alındı.

Tavşancıl Sahil Restaurant’ta yangından mal kaçırırcasına yapılan göstermelik ÇED toplantısında anlaşılıyor ki Nuh Çimento Dilovası Çerkeşli Köyü’nde 500 dönümlük alanda fabrikası için malzeme işleyecek.

Peki, birden bire ne oldu da Nuh Çimento’ya kıyak yapıldı?

Hemen söyleyelim.

Geçmişte ilimize pek çok yere okul yapıp yaptıklarının bedelini ödeyen Nuh Çimento şimdi de Kocaelispor’a maddi destek vererek Dilovası Çerkeşli’de yapacağı tesisin bedelini ödemiş.

Geçtiğimiz günlerde Kocaelispor futbolcular başta olmak üzere personele de ciddi bir ödeme yapmıştı.

Yaklaşık 3 milyonu geçen bu ödemenin kaynağını tabi ki Kocaelipor yönetimi açıklamadı.

Böyle bir para ne yönetimden ne de başkan Hüseyin Üzülmez’den alındı.

Küçük bölümü yeni yönetime giren Yunus Merttürk’ün sahibi olduğu Yapısoy Beton verdi geri kalan büyük bölümü de Nuh Çimento’dan çıktı.

Yani sizin anlayacağınız Nuh Çimento çıkmayı yaptı ve bunun karşılığında da paşa paşa Dilovası Çerkeşli Köyü’nde istediği tesisi yapacak.

Olay bu kadar basit ve net.

 

Sıradaki Haber