17 °c

Rusya, AB ve Ukrayna doğalgaz için toplanacak

MOSKOVA (AA) - Rusya ve Avrupa Birliği (AB), Ukrayna ile doğalgaz konusunda üçlü bir toplantı yapılması konusunda anlaştı. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi. Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Novak, Sevcovic ile Rusya-AB ve Ukrayna...

Ekonomi Haberi
Rusya, AB ve Ukrayna doğalgaz için toplanacak
Rusya, AB ve Ukrayna doğalgaz için toplanacak

MOSKOVA (AA) - Rusya ve Avrupa Birliği (AB), Ukrayna ile doğalgaz konusunda üçlü bir toplantı yapılması konusunda anlaştı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Novak, Sevcovic ile Rusya-AB ve Ukrayna arasında muhtemelen aralık ayında doğalgaz tedariki ile ilgili üçlü toplantı yapma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Kış sezonu için Rusya'dan Ukrayna'ya gönderilecek doğalgazın taraflar arasındaki sözleşme doğrultusunda tedarik edileceğini vurgulayan Novak, "Ukrayna'dan gereken ödemeler alındığında tekrar doğalgaz tedariki sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Novak, Sefcovic ile Türk Akımı ve Kuzey Akım 2 projelerini de ele aldıklarını ve bu konuda yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "AB’deki ortaklarımıza bu projelerin ekonomik fizibilitesine yönelik ilave bilgileri sağlamaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Sefcovic de Ukrayna'nın doğalgaz ithalatı için Dünya Bankası'ndan 500 milyon dolarlık kredi sağlanması noktasında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Avrupa, doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 15'ini, Türkiye ise yaklaşık yüzde 30'unu Ukrayna üzerinden gelen boru hatlarıyla temin ediyor.

Sıradaki Haber