17 °c

Seferihisar mandalinası Moğolistan yolunda

İZMİR (AA) - Seferihisarlı mandalina üreticilerinin kurduğu Seferihisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (SEFEKO) Moğolistan'a mandalina ihracatına başladı. SEFEKO ve Moğolistanlı bir firma arasında imzalanan amlaşmanın ardından bu ülkeye ilk aşamada 20 ton mandalina gönderilecek. SEFEKO Başkanı Ahmet Sayarer, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın ilçe...

Ekonomi Haberi
Seferihisar mandalinası Moğolistan yolunda
Seferihisar mandalinası Moğolistan yolunda

İZMİR (AA) - Seferihisarlı mandalina üreticilerinin kurduğu Seferihisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (SEFEKO) Moğolistan'a mandalina ihracatına başladı.

SEFEKO ve Moğolistanlı bir firma arasında imzalanan amlaşmanın ardından bu ülkeye ilk aşamada 20 ton mandalina gönderilecek.

SEFEKO Başkanı Ahmet Sayarer, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın ilçe açısında büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Moğolistan’a daha önce Türkiye'den hiç mandalina ihracatı olmamış, bize nasip oldu. Hem yeni bir pazar açılmış oldu hem de mandalinamızın Moğolistan’da da tercih edilmesi bizi mutlu etti." dedi.

Seferihisar mandalinasının Moğolistan yolculuğu bir Moğol iş adamının Seferihisar mandalinasını tatmasıyla başladığını aktaran Sayaer, "Balkanlarda bir gezide SEFEKO işaretli mandalinayı yiyen bu işadamı, daha sonra Türkiye’ye gelerek SEFEKO'yu ziyaret etti. Seferihisar mandalinasını çok beğendiğini ve ülkesine götürmek istediğini söyledi. Bunun üzerine yapılan anlaşma ile ihracat başladı." diye konuştu.

Sayaer, bu yıl pazar bulmakta zorlanan mandalina üreticisinin, Moğolistan pazarının açılmasını sevinçle karşıladığını dile getirerek, tam kapasite çalışmaya başladıklarını, 12 gün sürecek yolculuk için Polonya'dan soğuk hava depolu özel donanımlı tırlar kiraladıklarını, ilk aşamada 20 ton mandalina gönderileceğini sözlerine ekledi.


Sıradaki Haber