17 °c

Türk lirasına destek kampanyası

BATMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek sürüyor.Müstakil İşadamları Derneği(MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, MÜSİAD olarak çağrıya büyük destek verdiklerini söyledi. Türk lirasına değer kaybettirmeyi hedefleyenlerin yaptıkları manipülasyonların dolardaki kur hareketliliğine neden olduğuna...

Ekonomi Haberi
Türk lirasına destek kampanyası
Türk lirasına destek kampanyası

BATMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek sürüyor.

Müstakil İşadamları Derneği(MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, MÜSİAD olarak çağrıya büyük destek verdiklerini söyledi.

Türk lirasına değer kaybettirmeyi hedefleyenlerin yaptıkları manipülasyonların dolardaki kur hareketliliğine neden olduğuna dikkat çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Dövizin bugünkü durumuna küresel dalgalanmaların yanı sıra belirgin bir manipülatif hareket sebep olmaktadır. Dövizde yaşadığımız dalgalanmaların sadece küresel kaynaklı olmadığı, ülkemizin mali altyapısından da kaynaklanmadığı açıkça ortadadır. Manipülatif bir hareketle karşı karşıyayız. Bu manipülasyona neden olanlara yaptırım uygulanması ve yurt içinde Türk lirasına değer kaybettirmeyi hedefleyenlerin ellerinden de bu fırsatı almamız gerekiyor.”

Bugün Türkiye'de, ne kamu ne de özel sektör açısından bundan 5-10 ay öncesine kıyasla daha kötü bir tablo olmadığını belirten Özdemir, iş dünyasının ekonominin yararına önlem alması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşın kampanyaya verdiği desteğin çığ gibi büyüdüğünü vurgulayan Özdemir, "Firmalara tavsiyemiz hangi para biriminden geliri varsa, o para biriminden borçlanmalarıdır." dedi.

Sıradaki Haber