17 °c

Verimlilik Genel Müdürü Yılmaz:

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, enerji verimliliğini ve katma değerli üretimi destekleyecek bir fabrika modelini Türkiye'de de kurmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan açıklamaya göre, Genel Müdür Yılmaz, BTSO Enerji ile Çevre ve Temiz Üretim konseylerinin...

Ekonomi Haberi
Verimlilik Genel Müdürü Yılmaz:
Verimlilik Genel Müdürü Yılmaz:

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, enerji verimliliğini ve katma değerli üretimi destekleyecek bir fabrika modelini Türkiye'de de kurmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan açıklamaya göre, Genel Müdür Yılmaz, BTSO Enerji ile Çevre ve Temiz Üretim konseylerinin toplantısına katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı değerlendirmede, Bakanlık olarak Türk sanayisinde katma değerli üretimi ve verimli enerji kullanımını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu alanda dünyada 2000 yılından itibaren model fabrika projesinin başlatıldığına işaret eden Yılmaz, "Bu fabrika modelinin Türkiye'de henüz bir örneği yok. Eğitim amaçlı ve gerçek bir fabrikada olması gereken bütün altyapı imkanlarıyla enerji verimliliğini ve katma değerli üretimi destekleyecek bir fabrika modelini Türkiye'de de kurmak için çalışmalarımıza başladık. Bakanlığımızın destekleriyle ilk fabrikayı Ankara'da kurmayı hedefliyoruz. Firmalarımızın verimliliğini artıracak bu projeyi Bursa’da da hayata geçirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Firmalara büyük katkı sağlayacak"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da her alanda enerjinin etkin ve verimli kullanılması gerektiğini belirtti.

Burkay, konseylerin çalışmalarıyla eylem planlarını hızla hayata geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"BTSO olarak Bursa'nın çevreyle dost ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine liderlik ediyoruz. Bununla birlikte alternatif enerji kaynaklarına ilişkin Ur-Ge ve kümelenme projelerimizi hayata geçirdik. Yaklaşık iki yıl önce kurduğumuz Enerji Verimliliği Merkezi ile de firmalarımızın rekabet gücünü artırıyoruz. Bursa, bakanlığımızın ortaya koyduğu model fabrika projesinin hayata geçebileceği en önemli şehirlerden birisidir. Türkiye'nin üretim merkezi Bursa'da kurulacak model fabrikanın Enerji Verimliliği Merkezi ile kentimize ve firmalarımıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum."

- Model fabrika

Model fabrika projesi, KOBİ'lere yönelik süreç iyileştirme, enerji verimliliği, yalın üretim-dönüşüm, ürün geliştirme, Sanayi 4.0'a uygun bir üretim ortamının oluşturulması gibi konularda verimlilik odaklı eğitim merkezi görevi üstleniyor.

Sanayi çalışanları haricinde öğrenciler ve akademisyenler de araştırma çalışmaları yapmak üzere model fabrikadan faydalanabiliyor. Bu projeyle firma çalışanlarının daha verimli üretim yapması konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlanıyor. Model fabrika sayesinde çalışanlar, hem sınıf ortamında ders alıyor hem de gerçek bir üretim hattında öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme imkanı buluyor.

Sıradaki Haber