17 °c

Dünyanın en mutlu meslekleri sizi çok şaşırtacak

Aralarında hiçbir ilişki olmayan ve dünyanın en çok mutlu eden 10 mesleği belirlendi. Bazılarının sizi gerçekten şaşırtacağına emin olabilirsiniz…

Dünyanın en mutlu meslekleri sizi çok şaşırtacak
1-Mühendislik

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünyanın en mutlu çalışanları mühendisler! Peki, birkaç iyi nedenle etrafında toplanmış insanların işlerini böylesine sevmesinin sebebi ne olabilir? Diğer mutlu eden mesleklerden bazıları gibi, mühendislerde zorlu durumlara karşı çözüm üreterek çalışıyor. Lüks araçlardan, stadyum inşa etmeye kadar çalışma alanları farklılık gösterse de bilim insanlarına benzer şekilde kendi düşünceleri üzerinde birçok deney yapabilirler. Bahçıvanlar gibi mühendisler de uğraştıkları iş tamamlandığında meyvelerini toplamaya başlayabilirler. Dahası sevdikleri işleri yapmak için yüksek miktarda maaş kazanırlar. Bunlara ek olarak, fazlasıyla çalışabilecekleri alanın olduğunu da söyleyebiliriz.
110
Dünyanın en mutlu meslekleri sizi çok şaşırtacak
2-Kuaförlük/Berberlik

Saçınızı kestirmek için iyi bir kuaföre veya berbere gittiğinizde eğlenebilirsiniz. Özellikle de küçük berberlere gittiğinizde ekonomi, siyaset, gündelik hayata dair her şeyden konuşabilirsiniz. Etraftakiler tanıdıktır ve kapıdan adımınızı attığınızda bütün sorunları dışarıda bırakırsınız. Bütün bunların sebebi, araştırmanında gösterdiği gibi bu meslekte çalışan insanların yaptıkları işten inanılmaz derecede mutlu olmaları. Mutluluklarını görebilmek o kadar da zor olmasa gerek. Para kazanırken arkadaşlarla vakit geçirip, güzel ilişkiler kurmak bu mesleği mükemmel kılan yanlarından sadece birkaçı. Berber ve kuaförler de bahçıvanlar gibi işlerini layığı ile yaparak kendi ağaçlarının meyvesini topluyor.
210
Dünyanın en mutlu meslekleri sizi çok şaşırtacak
3-Öğretmenlik

İlkokul yıllarınıza dönüp ne kadar yaramaz bir çocuk olduğunuzu düşünün. Alınmayın; fakat en az 20 sinir bozucu çocuğu idare etmek iyi öğretmenlerin bir kerameti olsa gerek. Sadece en iyi öğretmenler oldukları için öğrencilerine tahammül etmezler, aslında işlerini sevdikleri için bunu yaparlar. Günümüzde de kutsal sayılan bu meslek çalışanları, diğer memurluk bölümlerine göre oldukça düşük ücretlerle işe başlıyor.

Özellikle ülkemizde o kadar çok atama bekleyen öğretmen var ki Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna bile atandıklarında mutluluk gözyaşlarına engel olamıyorlar. Bütün mesleklerin dışında bu meslekte öğretmek gibi bir sevginin emeği var. Her türlü zorluğuna rağmen öğretmenler kendilerini bu dünyadaki en mutlu kişilerden bir tanesi olarak görüyor.
310