17 °c

Yeşilçam’ın unutulmaz kabadayıları

Onlar Yeşilçam’a damgasını oynadıkları kabadayı rolleriyle vurdular. İşte Türk Sineması'nın unutulmaz kabadayı rolleri...

Yeşilçam’ın unutulmaz kabadayıları
Malum Yeşilçam, sinema tarihimizin altın çağlarından birini temsil etmektedir. Gerek naifliği, gerek içtenliği ile bir akım yaratmaya en çok yaklaştığımız dönem olan Yeşilçam, içinde barındırdığı birçok farklı ve özgün hususla da öne çıkmayı başarmaktadır. Her ne kadar biz o dönemi daha çok Ertem Eğilmez’in elinden çıkan aile filmleri ve ağlatan Yeşilçam filmleri ile hatırlasak da bize vadettiği diğer ana başlıkları görmezden gelmemiz mümkün değil. Sahi, bir Kemal Sunal filminde arka fonda dolaşan, astığım astık, kestiğim kestik o meşhur ağa babaları unutabilir miyiz? Ya da beline taktığı silah olmaksızın gözleriyle dahi korku saçmayı başaran, kendi adaletinin yılmaz savunucusu olan kabadayıları?
121
Yeşilçam’ın unutulmaz kabadayıları
Pekâlâ, kimdi o Yeşilçam kabadayıları? Karşısındakini tir tir titreten, sesiyle dahi yeri göğü inleten, o iskarpin ayakkabıları ile arz-ı endam eden ağır ağabeyler? Sinemamızda birçok çok kez karşımıza çıkan, yeri geldiğinde gaddarlığı ile ürküten, geri geldiğinde mizaha yatkın duruşu ile izleyenlerin yüzünde güller açma başarısı gösteren o kabadayılara, dilerseniz hep birlikte göz atalım.
221
Yeşilçam’ın unutulmaz kabadayıları
Cellât Nuri (Vahi Öz – Şaka ile Karışık)
Sadri Alışık’ın hayat verdiği Ofsayt Osman karakteri vesilesiyle sinemamızın unutulmazları arasına giren ve karakterin final sekansındaki “Bu da mı gol değil Hâkim Bey” isyanı ile hafızlarımıza kazınan Şaka ile Karışık’ın bir değerli hususu da şüphesiz Vahi Öz’ün hayat verdiği Cellât Nuri karakteridir.
321