17 °c

Türk komandosu Afrin'de böyle işte böyle karşılandı...

Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından Afrin bölgesine sevk edilen ve terör örgütlerinin korkulu rüyası komandolar, savaş mağdurlarının umudu olurken bölgeden yeni görüntüler geldi.

Türk komandosu Afrinde böyle işte böyle karşılandı...
"RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN"
Harekât boyunca yürüttüğü hassas çalışmalarla dünyaya adeta insanlık dersi veren Türk askeri, bu sayede savaş mağdurlarının hem hayır duasını alıyor hem de halkın gönlünde taht kuruyor.
128
Türk komandosu Afrinde böyle işte böyle karşılandı...
Uygulama noktalarında karşılarında Türk askerini gören Suriyeliler, Mehmetçik'e övgü dolu sözler sarf ediyor. Çocuklara çeşitli hediyeler veren komandolar, ebeveynlerin de varsa sorunlarına çare üretilmesi için çabalıyor. Teröristlerin engellemesi nedeniyle uzun süre ailesiyle Afrin'den çıkamayan, kentin ele geçirilmesinin ardından Cinderes beldesine gitmek için yola koyulan 70 yaşındaki Kürt kökenli Suriyeli Nur Temeş, yolda komandolarla karşılaşınca "Sizi Allah gönderdi, Rabbim sizden razı olsun, bizi kurtardınız" dedi. Askerlerin elini öpüp sohbet ettiği yaşlı kadının bulunduğu araç, daha sonra yoluna devam etti.
228
Türk komandosu Afrinde böyle işte böyle karşılandı...
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından Afrin bölgesine sevk edilen ve terör örgütlerinin korkulu rüyası olan komandolar, bölgedeki savaş mağdurlarının umudu oldu.
328