17 °c

Son 10 yılın en iyi Türk filmleri belli oldu!

Son dönemde giderek daha büyüyen ve gelişen Türk sineması, dünya çapında ses getiren projelere de imza atmayı başardı. Filmloverss adlı site son 10 yılın en iyi 10 Türk filmini seçti.

Son 10 yılın en iyi Türk filmleri belli oldu!
10- Kusursuzlar
Yönetmen: Ramin Matin
30'lu yaşlarındaki iki kız kardeş, çocukken gittikleri Ege kasabasındaki yazlıklarına, bu sefer başbaşa bir süre dinlenmeye ve kafa dinlenmeye giderler. Anneannelerinin evine, eski odalarına yerleşen Lale ve Yasemin başta sorunsuzca sahile gidip gelen, iyi anlaşan kız kardeşler gibi görünseler de, ikisinin de içinde kopan fırtınalar çok geçmeden su yüzüne çıkacaktır.

Aralarındaki gerilim yan komşu Kerim'in hayatlarına girmesiyle iyice su yüzüne çıkar. Beraber geçirdikleri süre boyunca, geçmişten gelen ve halen kanayan yaralar peşlerini bırakmayacaktır.
110
Son 10 yılın en iyi Türk filmleri belli oldu!
9- Takva
Yönetmen: Özer Kızıltan
Kendi halinde, oldukça mütevazı bir yaşam süren Muharrem, dini inançları çok kuvvetli bir insandır. Öyle ki, gece gündüz sürekli ibadet etmekte, cinsellikten uzak, içine dönük bir hayat yaşamaktadır. Bütün bu özellikleri, çevresindeki insanlar tarafından büyük bir güvenilirlik kazanmasına neden olur.

Bu durum, varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker ve Muharrem'in güvenilirliğini, tarikatın sayısız mülkünün kiralarının toplanması için kullanmaya karar verir. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giriveren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar.
210
Son 10 yılın en iyi Türk filmleri belli oldu!
8- Babam ve Oğlum
Yönetmen: Çağan Irmak
Deniz, annesini henüz doğmadan önce kaybetmiş, bir gazetede yazar olarak çalışan babası tarafından mütevazi bir evde yetiştirilmiştir. Babası dışında tanıdığı tek bir akrabası bile yoktur.

Ta ki babası Sadık, bir gün Deniz'i şaşırtacak bir haberle gelene kadar. Deniz artık babasıyla birlikte, hiç görmediği dedesinin yanında, küçük bir kasabada yaşayacaktır.

Zamanla Deniz bu hiç görmediği ailesine alışırken ve her şey düzelmeye başlamışken yaşanan bir dram herkesi derinden etkileyecektir.
310