17 °c

Mükemmel bir cilt için yemeniz gereken 10 besin

Pahalı ve etkisiz güzellik ürünlerini kullanmaktan sıkıldıysanız mükemmel bir cilt için gereken gıdaların listesini kontrol edin. Elbette ki her gün tüm bu yiyeceklerin tamamını yemek zorunda değilsiniz, ancak listedeki gıdaları tüketmeye başladığınızda cildinizdeki değişimleri hemen fark edeceksiniz. Havuç, vücutta cildi pürüzsüzleştirici A...

Mükemmel bir cilt için yemeniz gereken 10 besin
Havuç, vücutta cildi pürüzsüzleştirici A vitaminine dönüşen betakaroten deposudur ve cilde temizlik, pembelik verir. Havuç aynı zamanda ciltte oluşan UV hasarını azaltmaya yarayan diğer karotenoidlerle de doludur.
110
Mükemmel bir cilt için yemeniz gereken 10 besin
Bitter çikolata, mükemmel bir cilt için her gün az miktar tüketebileceğiniz bir besin. Koyu çikolata antioksidan ve yağ asitleri bakımından zengindir ve cilde parlak bir görüntü verir. Ayrıca cilt pürüzlerini azaltmaya ve güneş hasarına karşı korunmaya yardımcı olur.
210
Mükemmel bir cilt için yemeniz gereken 10 besin
Kenevir tohumu, kabak çekirdeği ve keten tohumu cilt için harika besinlerdir. Bu tohumlar selenyum, E vitamini, magnezyum ve protein bakımından zengindirler. Kırışıklıkları oluşumunu engeller ve cildin nemini korur. Ayrıca içeriklerindeki magnezyum stres seviyesini düşürür. Akne oluşumunu önlemede idealdirler. Tohumları, salata veya yulaf ezmesi üstüne serperek ya da meyveli yoğurda katarak tüketebilirsiniz.
310