17 °c

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Fethi Sekin kardeşimiz adına inşallah Harput'ta bir kültür evi oluşturacağız." dedi.Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Elazığ Kültür Parkında program düzenlendi.Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptığı konuşmada gazetecilik...

Güncel Haberi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Fethi Sekin kardeşimiz adına inşallah Harput'ta bir kültür evi oluşturacağız." dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Elazığ Kültür Parkında program düzenlendi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptığı konuşmada gazetecilik mesleğinin, zor mesleklerden biri olarak kabul edildiğini söyledi.

15 Temmuz'da gazetecilerin, hain darbecilere karşı dik durduğunu dile getiren Yanılmaz, "Ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı Türkiye'deki bütün medya mensupları, kuruluşuna ve sahibine bakmadan vatanının, milletinin ve bayrağının yanında yer almış ve yürekli bir duruş ortaya koymuştur." dedi

2016 yılının sembol isminin Ömer Halisdemir, 2017 yılının sembol isminin de Fethi Sekin olduğunu belirten Yanılmaz, şunları kaydetti:

" Fethi Sekin şehidimizi İzmir de canını ortaya koyarak 'benim çocuklarım yetim kalsın da başkalarının çocukları yetim kalmasın' diye ve yüzlerce insanın ölümüne vesile olacak olan bir bombalı saldırının önünde durmuştur. Elazığ'ın gururudur. Onunla ne kadar gurur duysak azdır. Fethi Sekin kardeşimiz canını ortaya koymuş yürekli bir şekilde mücadele etmiş beylik tabancası ile otomatik silahlara karşı mücadele etmiş ve bugün Türkiye'nin bir sembol ismi olmuştur."

- Kahraman şehidin adı Harput’ta yaşatılacak

Kahraman Şehit Fethi Sekin'in ismini Elazığ'ın en güzel yerlerinden birine vereceklerini ifade eden Yanılmaz. "Fethi Sekin kardeşimiz adına inşallah Harput'ta bir kültür evi oluşturacağız. İl Özel İdaresi ile yaptığımız kültür evine onun ismini vereceğiz. Orayı bir müze haline getirip, Fethi Sekin'in vermiş olduğu mücadeleyi yüzyıllar sonra onu görsünler ve onun gibi olsunlar diye ebediyen gelecek nesillere aktaracağız." diye konuştu.




Sıradaki Haber