17 °c

15 gün süreyle Şırnak'taki 14 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken Şırnak Valiliği yapmış olduğu açıklama ile birlikte 14 bölgede 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olarak ilan etti. Özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerin koordinatları Şırnak Valiliği'nin resmi internet sitesinde bulunuyor. Dün polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından saldırı...

Güncel Haberi
15 gün süreyle Şırnaktaki 14 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi
15 gün süreyle Şırnak'taki 14 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken Şırnak Valiliği yapmış olduğu açıklama ile birlikte 14 bölgede 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olarak ilan etti.
Özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerin koordinatları Şırnak Valiliği'nin resmi internet sitesinde bulunuyor. Dün polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlenmişti. Düzenlenen olan saldırı sonucunda 6 askerimiz şehit olmuştu.
Yaşanan bu gelişmeler sonrasında özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerler ile birlikte terör örgütüne yönelik olarak geniş çaplı bir operasyon yapılacak.
Şırnak Valiliği yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:
“5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 11’inci maddesi ve 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, ilimizde bulunan bölgelerde, bölücü terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi maksadıyla 14 bölgede, 27 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında valiliğimizce geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir” denildi.
Şırnak'ta dün neler yaşanmıştı?
Uludere- Şırnak karayolu üzerinde cezaevi yakınındaki kontrol noktasına PKK üyesi teröristlerce saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonucunda 6 asker şehit oldu. Takviye güçlerinin de gönderildiği bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.

Sıradaki Haber