17 °c

"15 Temmuz Darbe Girişimi ve Başkanlık Sistemi" Konferansı

RİZE (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "15 Temmuz sürecinden sonra Avrupa sistematik bir şekilde düşmanlık yapıyor. Nerede bir düşmanımız varsa ya Amerika ya da Avrupa destekliyor." dedi. Metiner, Karadeniz Çevre Derneği (KACED) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Başkanlık Sistemi" konferansına katıldı.Rize merkezde bulunan özel bir otelde...

Güncel Haberi
15 Temmuz Darbe Girişimi ve Başkanlık Sistemi Konferansı
"15 Temmuz Darbe Girişimi ve Başkanlık Sistemi" Konferansı

RİZE (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "15 Temmuz sürecinden sonra Avrupa sistematik bir şekilde düşmanlık yapıyor. Nerede bir düşmanımız varsa ya Amerika ya da Avrupa destekliyor." dedi.

Metiner, Karadeniz Çevre Derneği (KACED) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Başkanlık Sistemi" konferansına katıldı.

Rize merkezde bulunan özel bir otelde gerçekleşen konferansta konuşan Metiner, "Bugün burada karşınızda bulunuyorsak, 15 Temmuz gecesi sokaklarda vatanı ve milletin bekası için tankların önüne yatan vatandaşlarımızın sayesinde bulunuyoruz. 15 Temmuz gecesi meydan muharebeleri İstanbul ve Ankara gibi yerlerde cereyan etti ama sizlerde burada yiğitliğinizi gösterdiniz. İstanbul ve Ankara'da bir şeyler olsaydı buradan hareketle gök kubbeyi onların tepesine indirirdiniz. Zaten onlar bu mesajı çok iyi aldılar." değerlendirmesini yaptı.

15 Temmuz süreci üzerinde çok boyutlu düşünülmesi gerektiğini belirten Metiner, şunları söyledi:

"15 Temmuz akşamı sokaklara çıkmasaydık iktidarımız o gün gitmişti. O gece 15 yaşındaki eli öpülesi delikanlılarımızı da, kulağın da küpe olup da mangal gibi yüreği olanları da, başı açık kızlarımızı da başı kapalı kızlarımızı da o gece tanklara meydan okurken sokaklarda gördüm. Bu milleti kim susturabilir. Biz ölümden korkmadığımızı sadece 15 Temmuz'da değil, Çanakkale'de de, Milli Mücadele de de göstermişiz. Sizden korkan sizin gibi olsun. O yüzden 15 Temmuz'u asla unutmayalım.

Ülkemiz 15 Temmuz'da büyük bir deprem yaşadı. Biz darbe gerçekleşseydi o gece hayatımızdan olacaktık. 250 şehidimiz var. Binlerce gazimiz var. O gece aslında sefer niyetiyle sokağa çıkan tüm vatandaşlarımız gazidir. Sefere çıktığın andan ölmeden, şehit olmadan evine dönen olmuşsa gazidir. Bu milletin gazileri çok. O gece sokağa çıkan ve o alçaklara ve hainlere direnen her vatandaşımız gazidir. İlla gazi sayılmak için yaralanmak gerekmez. Biz başkaların evlatları şehit olduğunda kimseyi kandıranlardan değiliz. Her ölenle birlikte ölüyoruz. Bizde rabbimizden şehitlik mertebesine ulaşmayı diliyoruz. Bize de şehitlik nasip etsin. 15 Temmuz'da etmedi İnşallah bundan sonra nasip etsin."

- "Şimdi hepsi soluğu Avrupa'da alıyor"

İddianamelerde adı geçen ve devletin aradığı isim olan Adil Öksüz'ün o gece yakalandığında birileri onu yine serbest bıraktığına dikkati çeken Metiner, "Devletin içinde hala tespit edemediğimiz hainler var. Birileri 15 Temmuz'un üzerinden hala bize tavsiyelerde bulunmaya çalışıyor. Sanki biz birilerini mağdur ediyormuşuz gibi birden bire mağdur edebiyatı yapmaya başladılar. İster Anayasa Mahkemesi üyesi olsun ister yüksek yargı üyesi olsun ne olursa olsun bu milletin düşmanlarına bu ülkede yer yok. Biz bilerek ve isteyerek vatan evlatlarından kimseyi mağdur etmek istemeyiz. Mağdur ettiklerimizin de mağduriyetlerini gideririz. Ama sakın ola ki bu FETÖ'cü alçakların söylemlerine kapılmayın. Bize 'Yüce Divan'a gidin aklanın gelin' diyorlardı. 'Yargıdan neden kaçıyorsunuz' diyorlardı. Şimdi hepsi soluğu Avrupa'da alıyor. 15 Temmuz sürecinden sonra Avrupa sistematik bir şekilde düşmanlık yapıyor. Nerede bir düşmanımız varsa ya Amerika ya da Avrupa destekliyor." diye konuştu.

-" MHP ile aynı reflekslere sahip olduğumuzu gördük"

Metiner, başkanlık sistemi üzerinden çok detaylı konuşmayı doğru bulmadığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Şu anda iki parti arasında çok olumlu ve karşılıklı anlayış içerisinde yürüyen bir süreç var. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. 15 Temmuz'dan sonra MHP'nin sergilemiş olduğu tutum milletin yararınadır. Milletin takdirini toplayan bir tutumdur. Sayın Bahçeli'yi ve MHP'yi yürekten kutluyoruz. Devletin ve milletin bekası olduğu sürece AK Parti'den farklı bir tutum sergilemeyeceğini gördük. O gece de sokaklarda bizlerle beraber onlar vardı. Siyasi münazaralarımız ayrı olabilir aynı reflekslerimiz olduğunu 15 Temmuz'dan sonra görmüş olduk."

-"Mart veya Nisan ayında referandum bizi bekliyor"

Türkiye'nin en önemli meselesi başkanlık meselesi olduğunu söyleyen Mehmet Metiner, şunları kaydetti:

"Zaten fiili bir durum vardır. Doğrudan halk kendi Cumhurbaşkanını seçmiştir. Sadece bunun anayasal altlığını AK Parti ve MHP İnşallah bir mutabakat metni oluşturarak bunu sağlayacaklardır. Bu yüzden yürüyen bir süreci sekteye uğratmamak için polemiklerden uzak durmak lazım. Bu milletin istediği devletimizin de bekası için gerekli olan Cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah bir an önce referanduma götürülecektir. Görünen o ki Mart veya Nisan ayında bizi bir referandum bekliyor. Halk artık doğrudan kendi Cumhurbaşkanını kendi seçsin. Halkın doğrudan seçtiği, kendi seçtiği Cumhurbaşkanı kendi hükumetini kursun ve güçlü bir yürütme, güçlü bir yasama ve güçlü bir yargı olsun."





Sıradaki Haber