17 °c

"15 Temmuz Milli İrade Destanı" fotoğraf sergisi

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde (TÜ), Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi" açıldı.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve AK Parti üniversite teşkilatı ÜniAK işbirliğiyle Balkan Yerleşkesi Delta Park Yaşam Merkezi'nde düzenlenen sergide, 15 Temmuz Fetullahçı...

Güncel Haberi
15 Temmuz Milli İrade Destanı fotoğraf sergisi
"15 Temmuz Milli İrade Destanı" fotoğraf sergisi

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde (TÜ), Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve AK Parti üniversite teşkilatı ÜniAK işbirliğiyle Balkan Yerleşkesi Delta Park Yaşam Merkezi'nde düzenlenen sergide, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul ve Ankara'da çekilen 49 fotoğraf yer alıyor.

Kurdele kesimiyle açılışı yapılan sergide, FETÖ'nün darbe girişiminde yaşanan olayları anlatan ve büyük çoğunluğunu AA çalışanlarının çektiği görüntüler, dev ekrandan izlenildi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sergide gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türkiye'nin geleceğini vurulmuş hain bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

Milletin, kökü dışarıda olan darbe girişimini püskürttüğünü belirten Tabakoğlu, şöyle konuştu:

"248 şehit, çok sayıda gazi ve yaralı, darbe girişimini engelledi. Bu fotoğraf sergisiyle bunları bir kez daha hatırlatmak, göstermek istedik. Nasıl bir süreci atlatarak geldiğimizi bu sergide anlattık. Gördüğünüz gibi Suriye ve Irak'ı bombalanmış, yakılmış, harabeye uğramış, keskin nişancıların sokaklarda insan avladıkları hale getirmek istediler. Bunun görülmesi ve anlaşılması gerekiyor. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın bu etkinliğine destek olmak için buradayız."

- "Vatana ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur"

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ise FETÖ'nün 15 Temmuz'da vatanın birliğine ve bütünlüğüne kast etmeye çalıştığını ifade etti.

15 Temmuz'un karanlık bir gece olduğunu dile getiren Akmeşe, "Allah'a şükürler olsun ki milletimizin dik duruşuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizi sokağa çağırmasıyla bu darbe girişimi püskürtüldü. Bunu unutmamamız lazım. O gün 248 şehidimiz ve çok sayıda gazimiz vardı. Arkadaşlar, vatana ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur. Bu hainler mutlaka bu bedeli ödeyeceklerdir. Üniversiteye, kardeşlerimize 15 Temmuz'u fotoğraf sergisiyle hatırlattıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

ÜniAK Başkanı Mahmut Zengin de AA ekiplerinin çektiği fotoğraflardan oluşan serginin gün boyunca açık kalacağını söyledi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün cumhuriyetin ve demokrasinin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalıştığını aktaran Zengin, "Bizler üniversite öğrencileri olarak her zaman ve her anlamda istikrardan yanayız. İstikrarı bozacak ya da bozmayı hedefleyen açık veya gizli hesaplara karşı demokrasi ve millet iradesinden yanayız" dedi.

Sıradaki Haber