17 °c

25. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi

İSTANBUL (AA) - Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından "İslam Dünyası; Sorunlar ve Çözümler" temasıyla düzenlenen 25. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi başladı. Wow Hotel'de düzenlenen programın açılışında konuşan ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, İslam dünyasının şu anda tarihinin en kritik dönemini yaşadığını dile getirerek, "Birçok İslam...

Güncel Haberi
25. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi
25. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi

İSTANBUL (AA) - Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından "İslam Dünyası; Sorunlar ve Çözümler" temasıyla düzenlenen 25. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi başladı.

Wow Hotel'de düzenlenen programın açılışında konuşan ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, İslam dünyasının şu anda tarihinin en kritik dönemini yaşadığını dile getirerek, "Birçok İslam ülkesinde zulüm ve gözyaşı var. Dünya halklarının büyük kısmı da açlık ve sefalet içindedir. Dünya yeni bir ışık, yeni bir kurtuluş, hak ve adalet merkezli yeni bir düzen aramaktadır. Açlık, ölüm ve korku ile eşleşen Batı medeniyeti sorunları çözemedi ve çözemiyor." dedi.

Batı medeniyetinin dünyaya hep sorun getirdiğini söyleyen Kutan, "İslam tarih boyunca ulaştığı yerlere barış, adalet götürmüştür. Bu sorumluluk duygusu içinde barış medeniyeti olan İslam medeniyetini yeniden tesis edeceğiz. Bu da ancak Müslümanların birlik ve beraberliği ile sağlanabilir." diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise küresel emperyalistlerin silahlarının etkinliğinin Müslümanların üzerinde denendiğini belirterek, "Dünyanın son bir asırdır kanayan yarası olan 5 bölgesinde Müslümanlar yaşamaktadır. Müslüman devletlerin, devlet adamlarının bu zilletlerden kurtulmak için herhangi bir çabalarının olmaması ise daha vahimdir." ifadesini kullandı.

Kongrede insani krizler üzerine bir konuşma yapan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, İslam ülkelerinin dünya üzerinde en çok insani yardım yapan kesim olmasına rağmen, krizdeki İslam ülkelerinin Birleşmiş Milletlerin sağlıksız yapısı ve adaletsiz dağılım gibi çeşitli sebeplerden dolayı bu yardımın ancak yüzde 10 gibi bir bölümünü alabildiğini söyledi.

Cezayir Değişim Cephesi Lideri Abdülmecit Münasara da eski başbakan Necmettin Erbakan’ın fikirlerinin İslam dünyasında bir çığır açtığını dile getirerek, "İslam dünyasının kurtuluşu merhum Erbakan’ın fikirlerinin tamamen hayata geçmesine de bağlıdır." dedi.

Kongre, üç gün boyunca çeşitli oturumlar ve konferanslarla devam edecek.

Sıradaki Haber