17 °c

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İSTANBUL (AA) - Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu öğrencileri, engelinden dolayı evde eğitim alan İstinye Anadolu Lisesi öğrencisi Mahmut Kaya'yı evinde ziyaret etti.3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarete, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve görme engelli öğrenciler katıldı.Ziyarette mini...

Güncel Haberi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İSTANBUL (AA) - Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu öğrencileri, engelinden dolayı evde eğitim alan İstinye Anadolu Lisesi öğrencisi Mahmut Kaya'yı evinde ziyaret etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarete, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve görme engelli öğrenciler katıldı.

Ziyarette mini bir konser veren engelli öğrenciler, kendilerini dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Konserin ardından öğrenciler pasta kesti.

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, engellilere yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Sarıyer'deki iki okulun özel eğitim verdiğini belirten Bilgin, bu okullarda özel eğitim gereksinimi bulunan 787 öğrenci bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bunların bir kısmı özel eğitim sınıflarında bir kısmı da kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretime devam ediyor. Bununla beraber okulda eğitim alamayacak 7 öğrenci de evde eğitim alıyor. Öğretmenleri okula gelerek bunlara eğitim veriyor. Bu öğrencilerimizden birisi de lise 3 de bulunan Mehmet Kaya'dır. Bugün onu evinde ziyaret ettik. Görme engelli kardeşlerimiz de bize eşlik etti. Herkesin eğitim alma hakkı var ve bunu sağlamaya çalışıyoruz. Mehmet'in eğitimine de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin bazen problemleri olabiliyor ama biz devlet olarak bunları çözüyoruz.''

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli öğrencileri ziyaret ettiklerini belirterek, ''Sarıyer'de 7 öğrencimiz evde eğitim alıyor. Engellileri kaldırmak lazım. Biz bütün çocuklarımızı özel görüyoruz. Ama bu çocuklar daha bir özeldir. Her engellinin topluma daha iyi kazandırılması için biz kamu görevlilerininde onlarla daha fazla ilgilenmesi gerekmektedir. Bu acıdan çocuklarımız önemsiyoruz.'' ifadelerini kullandı.





Sıradaki Haber