17 °c

3. Necip Fazıl Ödülleri

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye'nin kurucu iradesi 15 Temmuz'da sokaklarda 7 Ağustos'ta da Yenikapı Meydanı'nda tecessüm etmiştir. Birileri rahatsız olsa da tecessüm etmiştir. O an, o anlık değildi aslında ama onu hala hazmedemeyenler var. Niye? Ruh dünyaları karışık da onun için." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Star gazetesinin Haliç Kongre...

Güncel Haberi
3. Necip Fazıl Ödülleri
3. Necip Fazıl Ödülleri

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye'nin kurucu iradesi 15 Temmuz'da sokaklarda 7 Ağustos'ta da Yenikapı Meydanı'nda tecessüm etmiştir. Birileri rahatsız olsa da tecessüm etmiştir. O an, o anlık değildi aslında ama onu hala hazmedemeyenler var. Niye? Ruh dünyaları karışık da onun için." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Star gazetesinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği 3. Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri Töreninde yaptığı konuşmada, Allah'ın inayeti, milletin direnişi, içeride ve dışarıda milyonlarca insanın duasıyla Türkiye yeniden felaha kavuştuğunu ifade etti.

Erdoğan, "Asla unutmayalım. 15 Temmuz, sadece ihanet, hınç, acı ve kan değildir. Aynı zamanda 15 Temmuz tıpkı İstiklal Harbi gibi bir kıyamdır, bir muştudur, bir iftihardır. 15 Temmuz, bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale'ye eş bir kahramanlık destanıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır, elhamdülillah. Hepsinden de öte 15 Temmuz yeni Türkiye'nin cemresidir, öyle bakıyorum. Yeni Türkiye'nin kurucu iradesi 15 Temmuz'da sokaklarda 7 Ağustos'ta da Yenikapı Meydanı'nda tecessüm etmiştir. Birileri rahatsız olsa da tecessüm etmiştir. O an, o anlık değildi aslında ama onu hala hazmedemeyenler var. Niye? Ruh dünyaları karışık da onun için." diye konuştu.

Milletin, kanı pahasına bu devletin de ülkenin de yegane sahibinin kendisi olduğunu, hür iradesine asla zincir vurdurmayacağını o gece tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Erdoğan, "Üstat Necip Fazıl, adeta o geceyi işaret edercesine bakınız ne diyor: 'Arttığını zannettiğimiz küfür, tükenmez pekmezi tarzında sulana sulana büyürken biz pekleşe pekleşe büyüyoruz. Bu bakımdan hiç şüphe etmeyin, istikbal bizimdir.' Evet, Üstadın dediği gibi istikbal bizimdir. İstikbal, Anadolu bozkırlarında Ömer Halisdemir gibi şeref timsali askerler yetiştiren babalarındır. İstikbal 'Bir bacak nedir ki vatan için feda olsun' diyen öğretmenlerindir. İstikbal, bir yıllık hasadını çocuklarının rızkını, ülkesi için gözünü kırpmadan ateşe veren çiftçilerindir. Şair, 'Hem sütünden hem kanından hem canından bu sendeki huy ey oğul' diyor ya istikbal işte Abdullah Olçok gibi henüz 17 yaşında körpe bir fidanken babasıyla beraber şehadete yürüyen asil gençlerindir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istikbalin, ellerinde bayrakları, dillerinde duaları ve yüreklerinde imanlarıyla tankların karşısında set kuran kadınların olduğunu anlatarak, "İstikbal, 29 gün boyunca vatan için iradesi için bağımsızlığı ve geleceği için nöbet tutan tüm Türkiye'nindir. İnşallah sorumluluk sahibi olarak bizler, fikir sanat ve yayın hayatımızın öncüleri olarak sizler, o gece yaşananlardan gerekli dersleri çıkararak Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin hor, hakir görülmediği 79 milyonun tamamının 'Benim' diyerek bağrına bastığı bir yönetim anlayışını hep beraber tesis edeceğiz." diye konuştu.

"Zalime merhamet, mazluma zulümdür" ilkesini asla akıllarından çıkarmadan adil, müşfik ve güçlü bir yapıyı el ele vererek kuracaklarını söyledi.

Milletin sahip çıkması halinde Türkiye'yi hedeflerinden ulaşmaktan hiç kimsenin alıkoyamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Sizler destek olursanız bu ülke evelallah pekleşe pekleşe büyümeye devam edecektir. Ben sizlerden, kaleminizden özellikle fikir çilenizle alanınızdan ilmek ilmek akan terinizle bu kutlu mücadeleye katkı vereceğinizden hiç şüphe etmiyorum. Geleceğimiz için çocuklarımızın istikbali için gözlerini ve gönüllerini Türkiye'ye kilitlemiş yüz milyonlarca mağdur ve mazlum için yükümüze omuz vermenizi özellikle rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, tekerlekli sandalyede evlat hasretiyle son nefesini veren Halepli anneler için sahilde top oynarken katledilen şehit edilen Gazzeli çocuklar için, evleri ocakları başlarına yıkılan Arakanlı yetimler için bu kavgayı vermeye devam etmeleri gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu kimden bekleniyor biliyor musunuz? Türkiye'den, Türk milletinden... Mustafa Kutlu ağabeyimizin yakarışlarıyla sizlere seslenmek istiyorum, 'Bir şey yap güzel olsun, huzura vesile olsun, rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin. Bir şey yap, doğru olsun, insanları yalanın ve yanlışın bataklığına düşmekten korusun, rüzgara ve akıntıya kapılmasın, kırılsın lakin eğilip bükülmesin. Bir şey yap, iyi olsun hizmetten, hürmetten merhametten müteşekkil olsun, kalpleri yumuşatsın, garibin, yolcunun zayıfın derdine derman olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Parlamento'ya sunulan yeni anayasa çalışması hususunda da Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, "Temenni ediyorum ki Parlamento bu konuda inşallah beklenen, arzulanan kararı verir ondan sonra da millet gerçek kararı vermek suretiyle Türkiye yol almaya devam eder. Bu düşüncelerle bir kez daha Necip Fazıl Kısakürek Ödüllerini alan edebiyat, sanat ve ilim insanlarımız gönülden tebrik ediyorum. Esmedya Grubunu bu güzel organizasyon için kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki Mevlit Kandilini kutlayarak, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

(Bitti)





Sıradaki Haber