17 °c

"500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor" programı

ANTALYA (AA) - Adalet ve Medeniyet Derneği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Yasin Naci Ağaroğlu anısına "500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor" adı altında Alanya ilçesinde düzenlenen etkinlik, sona erdi.Bir oteldeki etkinliğin ikinci gününde, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş moderatörlüğünde "Meslek Tanıtım" programı...

Güncel Haberi
500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor programı
"500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor" programı

ANTALYA (AA) - Adalet ve Medeniyet Derneği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Yasin Naci Ağaroğlu anısına "500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor" adı altında Alanya ilçesinde düzenlenen etkinlik, sona erdi.

Bir oteldeki etkinliğin ikinci gününde, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş moderatörlüğünde "Meslek Tanıtım" programı gerçekleştirildi. Günün ikinci bölümünde ise Dr. İhsan Şenocak tarafından "Kur'an-ı Kerim'e göre Kuran Müslümanlığı" ile "Tarih boyunca İslam'ı istismar hareketleri ve Müslüman gence düşen sorumluluklar" konulu sunumlar yapıldı.

Değerlendirme bölümüyle son bulan programın ardından Adalet ve Medeniyet Derneği Başkanı Akif Tögel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde öğrenim gören 500 hukuk fakültesi öğrencisini "500 Yasin Naci buluşuyor" isimli program kapsamında bir araya getirerek kaynaştırmak istediklerini söyledi.

Programa Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 700'e yakın öğrencinin katıldığını bildiren Tögel, mesleki eğitim ve kariyer anlamında katılımcılara yön vermek istediklerini belirtti.

Tögel, gençlerin adalet noktasında bilinçlenmesini sağlamak istediklerini ifade ederek, "Programla bir kök çalışması yapmak ve gelecekte adalet ağacının köklerinin bu anlamda sağlamlaşması için çalıştık. Bu Türkiye buluşmamızın ilkiydi. Niyetimiz Dünya Hukukçular Buluşmasını da gerçekleştirmek. İkinci adım olarak 2017 mayıs ayında dünya genelinde hukukçuların bir araya geldiği bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz." diye konuştu.


Sıradaki Haber