17 °c

AA foto muhabirleri, savaş bölgelerindeki deneyimlerini anlattı

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri Sinan Gül ile Salih Zeki Fazlıoğlu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Lisede, "Kış Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda Gül ve Fazlıoğlu, iç savaşın yaşandığı ülkelerde görev yaptıkları dönemde edindikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sinan...

Güncel Haberi
AA foto muhabirleri, savaş bölgelerindeki deneyimlerini anlattı
AA foto muhabirleri, savaş bölgelerindeki deneyimlerini anlattı

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri Sinan Gül ile Salih Zeki Fazlıoğlu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Lisede, "Kış Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda Gül ve Fazlıoğlu, iç savaşın yaşandığı ülkelerde görev yaptıkları dönemde edindikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sinan Gül, foto muhabirinin görevinin, savaşta yaşanan gerçekleri, bunu öğrenme imkanı bulunmayanlara aktarmak olduğunu dile getirdi. Gül, ileride savaş muhabiri olmak isteyenlerin AA'nın Polis Akademisi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlediği Savaş Muhabirliği eğitimine katılabileceklerini ifade etti.

Suriye'de keskin nişancı tarafından ayağından vurulduğunda neler hissettiğini soran bir öğrenciye Sinan Gül, o an ayağının bir yere takıldığını düşündüğünü, vurulduğunu ise daha sonra fark ettiğini söyledi. Her savaş görevine gittiğinde ailesinden helallik isteyerek yola çıktığını anlatan Sinan Gül, "Vurulduğumda bir an foto muhabiri refleksi olarak ayağımın fotoğrafını çekmeyi düşünmüştüm." ifadesini kullandı.

Pek çok iç savaş ve savaşın yaşandığı bölgede foto muhabirliği yapan Salih Zeki Fazlıoğlu ise savaş foto muhabirliği için gönüllülüğün esas olduğunu dile getirdi. Fazlıoğlu, hiç unutamadığı bir anısını soran öğrenciye, "Güngören'deki terör saldırısında olay yerine ilk giden foto muhabirlerinden biriydim. Orada çok sayıda ceset görmüştüm. Bir anda ihtiyar bir kişinin yerde yattığını fark ettim. Son anlarıydı..." yanıtını verdi.

Okul Müdürü Mitat Tekçam, Gül ve Fazlıoğlu'na teşekkür etti.

Tekçam, "Anadolu Ajansına ve bugün aramızda bulunan değerli çalışanlarına teşekkür etmek isterim. Özellikle alandaki tecrübeleri ve mesleki tecrübeleriyle öğrencilerimizle çok güzel bilgileri paylaştılar. Hem o savaş bölgeleri hem de bulunduğumuz coğrafyayla ilgili güzel tecrübeleri dinlemiş olduk." dedi.

Organizasyonda görev alan öğrencilerden Melisa Bıyık da "AA foto muhabirlerine teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızın sormak istedikleri sorular vardı. Çok güzel yanıtlar aldık." diye konuştu.

Sıradaki Haber