17 °c

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik Adana'da

ADANA (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, yapımı süren Adana Şehir Hastanesine ilişkin, "Adana'mız açısından bu entegre sağlık kampüsü, şehir hastanesi devrimci bir proje. Bütün Adana ve bölgenin sağlık hizmeti kalitesini yükseltecek." dedi.Türk-İş Adana Bölge Temsilciliğini ziyaret eden Çelik, burada yaptığı açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci olduktan sonra...

Güncel Haberi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik Adana'da
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik Adana'da

ADANA (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, yapımı süren Adana Şehir Hastanesine ilişkin, "Adana'mız açısından bu entegre sağlık kampüsü, şehir hastanesi devrimci bir proje. Bütün Adana ve bölgenin sağlık hizmeti kalitesini yükseltecek." dedi.

Türk-İş Adana Bölge Temsilciliğini ziyaret eden Çelik, burada yaptığı açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci olduktan sonra yoğun bir yurt dışı programı yaşadığını söyledi.

Slovakya, Hollanda ve Belçika'ya gittiğini, gelecek hafta da İtalya'yı ziyaret edeceğini belirten Çelik, bu nedenle Türk-İş ziyaretinin biraz geciktiğini bildirdi.

Türk-İş'in kendileri için önemli olduğunu anlatan Çelik, "Dostlarımız, kardeşlerimiz, memleketimizin emekçi kesimi burada. Ben de bir işçi çocuğu olarak burada bulunmaktan çok memnuniyet duyuyorum." diye konuştu.

Konfederasyonun Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar da ziyaretinden dolayı Çelik'e teşekkür etti.

- "Sağlık hizmeti kalitesini devrimci şekilde dönüştürecek"

Bakan Çelik, daha sonra, yapımı devam eden Adana Şehir Hastanesine geçti. Tesisin yapımında görev alan yöneticilerle görüşen Çelik, hastanenin tanıtım görüntülerini izledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, hükümetin, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Adana'da da çok önemli projeleri bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da büyük projelerin tek tek açılışa hazır hale getirildiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Adana'mız açısından bu entegre sağlık kampüsü, şehir hastanesi devrimci bir proje. Bütün Adana ve bölgenin sağlık hizmeti kalitesini yükseltecek. Bunun bir an evvel açılmasıyla ki takvim iyi bir şekilde işliyor. Bütün buradaki yönetici kardeşlerimiz, mühendislerimiz, işçilerimiz hepsi el birliğiyle bu tesisi Adana'ya kazandırmak için büyük gayret sarf ediyor. İnşallah tam zamanında faaliyete başlayacak. Halkımızın sağlık hizmetine erişimi çok daha hızlı, kaliteli, verimli hale gelecek. Ayrıca birçok açıdan da hem bölgeye hizmet edecek hem de Adana'da sağlık hizmeti kalitesini devrimci şekilde dönüştürecek bir proje. Çok büyük, devasa ve görkemli, halkımızın layık olduğu bir proje. İnşallah, bu proje, Milli Mensucat Fabrikalarının bölgesinde yapılan ulusal çapta büyük bir müze, inşaatı süren Yeni Adana Stadı, hükümetimizin Adana'ya yaptığı, bütün bölgenin çehresinin değiştirecek projeler. 3 büyük projenin ana sütun olduğu pek çok projelerle, Adana ve Çukurova bölgesi ilmek ilmek işlenmiş oluyor."

Bakan Çelik'e ziyaretlerinde, Vali Mahmut Demirtaş, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ile bazı milletvekilleri, kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Sıradaki Haber