17 °c

ABD seçimleri

WASHINGTON (AA) - ABD'nin yeni başkanının belli olduğu seçim gecesinde iki aday Donald Trump ve Hillary Clinton taraftarları başkanlık konutu Beyaz Saray'ın önünde toplandı.Donald Trump'ın ocak ayında şu andaki başkan Barack Obama'dan devralarak yerleşeceği başkanlık konutu Beyaz Saray'ın önüne seçim gecesinin başında önce Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın taraftlarları...

Güncel Haberi
ABD seçimleri
ABD seçimleri

WASHINGTON (AA) - ABD'nin yeni başkanının belli olduğu seçim gecesinde iki aday Donald Trump ve Hillary Clinton taraftarları başkanlık konutu Beyaz Saray'ın önünde toplandı.

Donald Trump'ın ocak ayında şu andaki başkan Barack Obama'dan devralarak yerleşeceği başkanlık konutu Beyaz Saray'ın önüne seçim gecesinin başında önce Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın taraftlarları geldi. Seçimi kazanacaklarını tahmin eden Clinton taraftarları Beyaz Saray önünde sonuçları beklemeye başladı.

İlerleyen saatlerde ise Clinton'ın kaybedeceğinin anlaşılmasıyla Beyaz Saray'ın önüne az sayıdaki Trump taraftarları da geldi. Başkanlık konutu önünde toplananların sayısı bir ara binlerce kişiye ulaştı.

Bu sırada Trump taraftarları ile Clinton destekçileri arasında küçük tartışmalar çıktı. Kalabalık içindeki bazı gruplar sözlü olarak atıştı. Daha sonra Clinton destekçileri alandan ayrılmaya başladı.

Sıradaki Haber