17 °c

ABD: Suriye askerlerinin öldürülmesinden üzüntü ve pişmanlık duyuyoruz

ABD yanlışlıkla olduğunu söylemişti ABD öncülüğündeki koalisyonun Deir Ez Zor’daki Suriye ordusuna ait mevzileri vurduğunu duyurmuş, ABD, 62 Suriye askerinin öldüğü 100'den fazlasının da yaralandığı hava saldırısının ‘yanlışlıkla’ olduğunu savunmuştu. Pişmanlık duyuyoruz ABD medyasına yansıyan haberlerde Başkan Barack Obama yönetimi adına konuşan üst düzey bir yetkili...

Güncel Haberi
ABD: Suriye askerlerinin öldürülmesinden üzüntü ve pişmanlık duyuyoruz
ABD: Suriye askerlerinin öldürülmesinden üzüntü ve pişmanlık duyuyoruz

ABD yanlışlıkla olduğunu söylemişti

ABD öncülüğündeki koalisyonun Deir Ez Zor’daki Suriye ordusuna ait mevzileri vurduğunu duyurmuş, ABD, 62 Suriye askerinin öldüğü 100'den fazlasının da yaralandığı hava saldırısının ‘yanlışlıkla’ olduğunu savunmuştu.

Pişmanlık duyuyoruz

ABD medyasına yansıyan haberlerde Başkan Barack Obama yönetimi adına konuşan üst düzey bir yetkili, 'onlarca Suriye askerinin kasıtsız bir şekilde vurulması sonucu öldürülmesinden üzüntü ve pişmanlık duyduğunu' belirtti.

IŞİD sandık

Obama yönetiminden gelen açıklamadan saatler önce de ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin Deyr Ez-Zor kentinin güneyindeki askeri üssün vurulmasıyla ilgili yazılı açıklama yapmış ve vurulan yerlerin IŞİD hedefi sanıldığını iddia etmişti.

Rusya BMGK'yı acil toplantıya çağırdı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr Ez-Zur’a saldırısında 62 rejim askerinin öldüğünü iddia eden Rusya'nın talebi üzerine, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil toplandı. BMGK başkanlığından yapılan açıklamada, Konsey üyelerinin saat 19.30'da (TSİ: 02.30) kapalı toplantıda bir araya geleceği kaydedilmişti.

Sıradaki Haber