17 °c

Acemi eğitimini tamamlayan askerlerin yemin töreni

İSTANBUL (AA) - İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan bin 429 asker için yemin töreni düzenlendi.General Kenen Evren Kışlası'nda gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve İstaiklal Marşı'nın ardından 365. dönem erler yemin etti.Törene Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Gürok ile İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi...

Güncel Haberi
Acemi eğitimini tamamlayan askerlerin yemin töreni
Acemi eğitimini tamamlayan askerlerin yemin töreni

İSTANBUL (AA) - İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan bin 429 asker için yemin töreni düzenlendi.

General Kenen Evren Kışlası'nda gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve İstaiklal Marşı'nın ardından 365. dönem erler yemin etti.

Törene Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Gürok ile İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Salih Akay, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak ve eğitimini tamamlayan erlerin aileleri katıldı.

Askerler için kutlama mesajlarının okunmasının ardından, yemin eden bin 429 asker adına er Emre Çilekçi mehmetçik tertip kütüğüne plaket çaktı.

Tuğgeneral Salih Akay eğitimde başarılı olan, birliğe ilk önce katılan erler ile babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törenin ardından aileler çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

Sıradaki Haber