17 °c

Açılan dava üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

Hareket gerekçesi ile Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 8 aya kadar hapis istemi ile iddianame düzenlendi. Yaşanan darbe girişimi sonrasında AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi başta olmak üzere büyük bir duruş sergilendi. Siyasi partiler darbe girişimine karşı ortak bir duruş sergileyip demokrasiye sahip çıktılar....

Güncel Haberi
Açılan dava üzerine Kemal Kılıçdaroğluna 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi
Açılan dava üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

Hareket gerekçesi ile Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 8 aya kadar hapis istemi ile iddianame düzenlendi.

Yaşanan darbe girişimi sonrasında AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi başta olmak üzere büyük bir duruş sergilendi. Siyasi partiler darbe girişimine karşı ortak bir duruş sergileyip demokrasiye sahip çıktılar. Demokrasiye sahip çıkan partiler, seçilmiş olanların seçimle değişebileceğini savundu.

Sergilenen duruşun ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarlı davetleri üzerine Yenikapı Mitingi yapıldı. Yapılan Yenikapı Mitingine AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi katılım gösterdi. Parti liderleri yapılan mitingde birlik ve beraberlik mesajları verdi.

15 Temmuz girişimi sonrasında sergilenen bu tutum karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye açılan hakaret davalarını bir seferlik olmak üzere geri çekeceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tutumu sonrasında birçok milletvekili de aynı yolu izledi.

Yaşanan bu gelişmelere rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na olan şikayetini geri çekmedi. Yapılan şikayet üzerine Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Düzenlenen iddianamenin sebebi basın yolu ile alenen hakaret suçu olarak açıklandı.

Sıradaki Haber