17 °c

Acılı aile üniversite öğrencisi kayıp oğullarını arıyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, 2 ay önce ayrıldığı evine bir daha dönmeyen üniversite öğrencisi oğullarının terör örgütü DEAŞ'a katılmasından endişe duyan gözü yaşlı aile, yetkililerden yardım bekliyor. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksekokulu Metalurji Bölümündeki kaydını geçen yıl donduran Ali Han Yüksel, 2 ay önce evden ayrıldı. Oğullarının eve...

Güncel Haberi
Acılı aile üniversite öğrencisi kayıp oğullarını arıyor
Acılı aile üniversite öğrencisi kayıp oğullarını arıyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, 2 ay önce ayrıldığı evine bir daha dönmeyen üniversite öğrencisi oğullarının terör örgütü DEAŞ'a katılmasından endişe duyan gözü yaşlı aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksekokulu Metalurji Bölümündeki kaydını geçen yıl donduran Ali Han Yüksel, 2 ay önce evden ayrıldı. Oğullarının eve gelmemesi üzerine polise giderek kayıp ihbarında bulunan Mehmet ve Şenel Yüksel çifti, bir sonuç alamayınca kendi çabalarıyla oğullarını aramaya başladı.

Oğulları Ali Han'ın, Sakarya Otogarı'ndan Hatay'a gitmek üzere bilet aldığını öğrenen aile, elde ettiği güvenlik kamerası görüntülerini arama çalışmalarına devam eden polis ekiplerine verdi. Oğullarının terör örgütü DEAŞ'a katılmış olabileceğinden endişe duyan aile, yetkililerden en kısa sürede evlatlarının bulunmasını istiyor.

Anne Şenel Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 2 ay önce babasına "Spora gidiyorum." diyerek evden çıktığını ve bir daha dönmediğini anlattı.

Bu sırada Gaziantep'te bulunduğunu, eşinin durumu bildirmesi üzerine hemen eve döndüğünü ve polise kayıp ihbarı yaptıklarını anlatan Yüksel, "Benim oğlum bana söylemeden asla bir yere gitmez. Hemen polise gidip kayıp ilanı verdim. Aradan bir iki gün geçti, oğlumdan bir haber alamadım. Oğlumun bir arkadaşı, Ali Han'ı otogarda gördüğünü, elinde bir çanta olduğunu ve bir otobüse binip gittiğini söyledi. Ben de tekrar Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu anlattım." diye konuştu.

- "Oğlumun hayatından endişe duyuyorum"

Yüksel, savcılıktan izin yazısı alarak Sakarya Otogarı'nda oğlunun bindiği otobüsün görüntüsünü istediğini belirterek, şunları söyledi.

"Sapanca arabasından iniyor, merdivenlerden çıkıp Hatay'a bilet alıyor. Sonra otobüsü beklemeye başlıyor ve o arada birileriyle görüşüyor. Otobüs geliyor ve otobüse binip Hatay'a gidiyor. Bu görüntüleri Emniyet Müdürlüğüne götürdüm, verdim. Kime başvurduysam bir sonuç alamadım. Oğlumun kandırılıp Suriye'ye götürüldüğüne inanıyorum. Oğlum evde hep dini kitaplar okurdu, Suriye'de olup bitenleri televizyondan devamlı takip ederdi. Suriye'deki olaylardan rahatsız olduğunu hep bana söylerdi. Oğlumu kandırıp 'Seni Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) götüreceğiz.' diyerek IŞİD'e de götürmüş olabilirler çünkü IŞİD'e gidenler arasında çok Türk de oluyormuş. Oğlumun hayatından endişeliyim. İki aydır haber alamıyorum. Oğlum neredeysen ortaya çık. Ben yandım, başka anneler yanmasın. Yetkililerden çocuğumun bulunmasını istiyorum."

Emekli polis baba Mehmet Yüksel de Ali Han'ın spora meraklı olduğunu, o akşam "Spora gidiyorum." diyerek evden çıktığını ancak bir daha eve dönmediğini dile getirdi.

Oğlunu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki sınırda ve birçok yerde aradığını fakat bir sonuç alamadığını ifade eden Yüksel, "Oğlum devamlı televizyon izler, Suriye'deki çeşitli gruplarla yakından ilgilenirdi. 2 aydır kayıp olan çocuğumuzdan bir telefon bile alamadık ve hiçbir haber de yok. Emniyete gidip geliyoruz ama bir sonuç alamıyoruz. Oğlumun Suriye'ye geçtiği kesin ama hangi örgüte gittiğini, katıldığını bilemiyoruz. Oğlum kandırıldı ve götürüldü. Türkmen cephesine gitmediğine göre diğer grupların yanına gitmiş olabilir. Oğlumuzun bir an evvel bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber