17 °c

Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi

NABLUS (AA) - Batı Şeria'da onlarca Filistinli İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Filistinlilere destek gösterisi düzenledi.Ramallah'ta düzenlenen gösteriye katılanlar, hapishanelerdeki tutuklulara destek sloganı atmanın yanı sıra vefat eden Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun Filistin meselesine verdiği desteği övdü.Gösteriye katılan Tulkerm Valisi Isam Ebubekir...

Güncel Haberi
Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi
Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi

NABLUS (AA) - Batı Şeria'da onlarca Filistinli İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Filistinlilere destek gösterisi düzenledi.

Ramallah'ta düzenlenen gösteriye katılanlar, hapishanelerdeki tutuklulara destek sloganı atmanın yanı sıra vefat eden Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun Filistin meselesine verdiği desteği övdü.

Gösteriye katılan Tulkerm Valisi Isam Ebubekir, halkların özgürleşmesi ve köleliğin son bulması için çalışan Castro'nun ölümü dolayısıyla Küba halkına başsağlığı dileğinde bulunduklarını ifade etti.

"Castro sadece Latin Amerika'nın devrimci lideri değil uluslararası bir liderdi. Onun Amerika ve sömürge ülkeleri karşıtlığı konusundaki köklü ve cesur ilkeleri etkisini kaybetmeyecek. Castro 90 yıl, bu ilkeler uğruna yaşadı ve mücadele etti." diyen Ebubekir, Castro'nun sömürgenin olmadığı bir Latin Amerika hayali kurduğuna işaret etti.

Gösterinin İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Enes Şedid ve Ahmed Ebu Fara'ya destek amacıyla düzenlendiğini kaydeden Ebubekir, açlık grevindeki tutukluların ölmesi durumunda bundan İsrail'in sorumlu olacağını dile getirdi.


Sıradaki Haber