17 °c

Adana'daki PTT soygunu

ADANA (AA) - Adana'da PTT şubesindeki görevlileri tabanca ve bıçakla etkisiz hale getirerek yaklaşık 3 bin lirayı alıp kaçan 2 şüpheli, bir evin bahçesine attıkları tabanca ve maskeleri almak için geldikleri sırada gözaltına alındı.Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, iki gün önce merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki PTT şubesine...

Güncel Haberi
Adana'daki PTT soygunu
Adana'daki PTT soygunu

ADANA (AA) - Adana'da PTT şubesindeki görevlileri tabanca ve bıçakla etkisiz hale getirerek yaklaşık 3 bin lirayı alıp kaçan 2 şüpheli, bir evin bahçesine attıkları tabanca ve maskeleri almak için geldikleri sırada gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, iki gün önce merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki PTT şubesine gelerek tabanca ve bıçakla görevlileri etkisiz hale getirip yaklaşık 3 bin lirayı alıp kaçan şüphelilerin, olay yerinin yakınındaki bir evin bahçesine silahı ve maskeleri attıklarını belirledi.

Ekipler, şüphelilerin silah ve maskeleri almak için döneceğini tahmin ederek, bir evde saklanıp beklemeye başladı.

Şüpheliler, bir süre sonra silah ve maskeyi almak için döndükleri sırada ekipler tarafından yakalandı.

Çalınan paranın bin 455 lirasını bulan ekipler, şüphelilerden 16 yaşındaki E.G'yi Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti, 19 yaşındaki Şahin Ö'yü ise sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Zanlıların, iş yeri açmak için soygunu gerçekleştirdiği ve olaydan bir gün önce de bir soygunu anlatan film izlediği iddia edildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

- Silahlı soygun anı kamerada

Bu arada, soygun anının şubenin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.

Görüntülere göre, başlarında maske olduğu görülen şüpheliler ellerindeki tabanca ve bıçakla biri kadın iki görevliyi tehdit ediyor.

Bu sırada şüphelilerden biri, burada işlem yaptırmak için bekleyen bir müşterinin bıraktığı 200 lirayı alıyor.

Diğer şüpheli de görevlilerin olduğu yere yönelip masaların üzerindeki paraları alıp poşete koyuyor.

Daha sonra şüpheliler iş yerinden kaçıyor.

- Olay

Atakent Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi'ndeki PTT şubesine 30 Kasım'da giren maskeli 2 kişi, tabanca ve bıçakla görevlileri etkisiz hale getirerek yaklaşık 3 bin lirayı alıp kaçmıştı.

Görevlilerin alarm düğmesine basması üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, zanlıları yakalamak için bölgede araştırma başlatmıştı.

Sıradaki Haber