17 °c

Adıyaman'ın il oluşunun 62. yıl dönümü

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın il oluşunun 62. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Adıyaman Belediyesince gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Geleneksel 1 Aralık Koşusu yapıldı. Sporcular, yağmura aldırış etmeden birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4...

Güncel Haberi
Adıyaman'ın il oluşunun 62. yıl dönümü
Adıyaman'ın il oluşunun 62. yıl dönümü

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın il oluşunun 62. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Adıyaman Belediyesince gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Geleneksel 1 Aralık Koşusu yapıldı. Sporcular, yağmura aldırış etmeden birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 kategoride düzenlenen koşuya 449 kişi katıldı. Isınma hareketlerinin ardından sporcular Eski Besni Caddesi'nden Karaali Caddesi'ndeki atletizm pistine kadar koştu.

Yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın il oluşunun 62. yıl dönümünün kutlandığını belirterek yarışmaya katılanları kutladı.

Düzenlenen koşunun 4 kategoriden oluştuğunu aktaran Kutlu, şöyle konuştu:

"Geleneksel olarak yaptığımız bir koşu var. 1 Aralık Adıyaman'da valinin kente ilk geldiği tarih. 1954'ten bu yana 1 Aralık'ta Adıyaman'da kutlamalar oluyor. Bugün de hava yağışlı olmasına rağmen koşumuzu yapıyoruz. 4 kategoride kız ve erkekler olmak üzere yarışma yapılıyor. Bu yarışmada dereceye girenler daha sonraki şehirlerarası yarışmalarda ilimizi temsil edecek. "

Yarışmada küçükler kategorisinde birinci olan 6. sınıf öğrencisi Ahmet Baran Irmak, kendisiyle gurur duyduğunu ifade ederek "Rekabet güzel. Güzel bir yarışmaydı. Yorucu değildi. Arkadaşlarımı da tebrik ederim." dedi.

Adıyaman 1 Aralık 1954'te il statüsü kazanmıştı.

Sıradaki Haber