17 °c

Adıyamanlı Süt ailesinin mum ışığında zorlu yaşamı

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesine bağlı Bostanlı köyünün Akyıldız mezrasında yaşayan 8 kişilik Süt ailesi, köyün 700 metre yakınındaki arsalarında yaptıkları iki katlı eve elektrik verilmediği için iki yıldan beri zor günler geçiriyor. Mustafa Süt, gazetecilere yaptığı açıklamada, evini yaptığı zaman elektrik verilmeyeceğini hiç düşünmediğini, adeta zindan hayatı...

Güncel Haberi
Adıyamanlı Süt ailesinin mum ışığında zorlu yaşamı
Adıyamanlı Süt ailesinin mum ışığında zorlu yaşamı

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesine bağlı Bostanlı köyünün Akyıldız mezrasında yaşayan 8 kişilik Süt ailesi, köyün 700 metre yakınındaki arsalarında yaptıkları iki katlı eve elektrik verilmediği için iki yıldan beri zor günler geçiriyor.

Mustafa Süt, gazetecilere yaptığı açıklamada, evini yaptığı zaman elektrik verilmeyeceğini hiç düşünmediğini, adeta zindan hayatı yaşadıklarını söyledi. Daha önce Akyıldız mezrasında toprak bir evlerinin olduğunu dile getiren Süt, şunları söyledi:

"Evimiz yıkılmak üzereydi. Ben mezraya yakın bir arsada ev yapmaya karar verdim. Elektrik başvurusunda bulunduğumda yetkililer, yerleşim yerinden 400 metre ve üzeri evlere elektrik vermeyeceklerini söylediler. Defalarca AKEDAŞ'a dilekçe ile başvurdum, tüm dilekçelerim olumsuz sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdım. Umut ediyorum ki karanlığımız aydınlığa çevrilir."

Kendisi için üzülmediğini, eğitim gören çocukları için tedirgin olduğunu ifade eden Süt, bu çağda sekiz kişilik bir ailenin iki yıl boyunca elektriksiz yaşadığı söylense kimsenin buna inanmayacağını, iki yıldır mum ışığında yaşam sürdürdüklerini belirtti.

Musafa Süt'ün eşi Feride Süt de evde buzdolabının olmadığını, televizyonu iki yıldan beri kullanamadıklarını, mutfakta mum ışığıyla yemek yaparken zorlandığını ifade etti.

-"Mum ışığında ders çalışıyoruz"

Çiftin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan kızı Çiğdem Süt, 21'inci yüzyılda karanlık çağı yaşadıklarını, elektronik eşyaları unuttuklarını, akşam çok erken uyumaya mecbur kaldıklarını anlattı. Süt, "Mum ışığında tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Fakat artık bu çileye dayanacak gücümüz kalmadı. Ben okulu çok başarılı bir şekilde bitirdim. Hedefim güzel bir üniversitede okuyup öğretmen olmaktı. Fakat gördüğünüz gibi karanlık bir yaşam sürüyoruz ve bunun sonucu aydınlıkla bitmez."sözlerine yer verdi.

Bostanlı Köyü Ortaokulu ikinci sınıf öğrencisi Emine Süt, evde elektrik olmadığı için yeteri kadar ders çalışamadığını ve bu nedenle üzgün olduğunu aktardı.

Lise 3'üncü sınıf öğrencisi Hatice Süt de eve gelmeden önce okul kütüphanesinde ders çalıştığını fakat tüm gayretine rağmen evde ders yapma imkanı olmadığı için okuluna iyi hazırlanamadığını dile getirdi.

Sıradaki Haber