17 °c

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Aylan bebeği andı

MUĞLA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mesut Özdemir ile partililer, Aylan bebeğin cansız bedeninin kıyıya vurduğu Muğla'nın Bodrum ilçesindeki sahilde dua ederek, bölgeye çiçek bıraktı."10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla MKYK Üyesi Mesut Özdemir ile Muğla, Bodrum, Yatağan ve Milas ilçelerindeki gençlik kolları üyesi...

Güncel Haberi
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Aylan bebeği andı
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Aylan bebeği andı

MUĞLA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mesut Özdemir ile partililer, Aylan bebeğin cansız bedeninin kıyıya vurduğu Muğla'nın Bodrum ilçesindeki sahilde dua ederek, bölgeye çiçek bıraktı.

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla MKYK Üyesi Mesut Özdemir ile Muğla, Bodrum, Yatağan ve Milas ilçelerindeki gençlik kolları üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, geçtiğimiz yıl ailesiyle yasa dışı yollarla yurt dışına geçmeye çalıştıkları sırada içerisinde bulundukları botun batması sonucu cansız bedeni Akyalar sahiline vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cesedinin bulunduğu bölgede toplandı.

Ellerinde, "Burası insanlığın karaya vurduğu yerdir", "Ben Aylan'ım" yazılı Türkçe ve farklı dillerde yazılı dövizler taşıyan grup, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan MKYK Üyesi Mesut Özdemir, dünyanın iki yüzlü insan hakları uygulamalarına karşı, Aylan bebeği unutmadıklarını, Aylan bebeğin yanında olduklarını söylemek için bölgede bir araya geldiklerini söyledi.

10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kabul edildiğini ifade eden Özdemir, bugünü buruk bir şekilde kutlayacaklarını belirterek, "Son 30 yılda katliamlar, işkenceler azalma belirtisi göstermeden devam etmekte, mazlum coğrafyaları bütün insanlığın gözü önünde bir kan deryasına dönüşmekte ve yaralar gün geçtikçe sarılmaz hale gelmektedir. Zalim rejimler saldırılarıyla defalarca tekrarladığı gibi, savaş hukukunu kesin bir şekilde ihlal etmektedir." dedi.

- "BM'nin odağı, güç merkezlerinin çıkarları"

Özdemir, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası toplum kuruluşlarının çalışmalarının, mazlum coğrafyaların acilen ihtiyaç duyduğu adalet ve barışa değil, güç merkezlerinin çıkarlarına odaklandığının altını çizdi.

Yaşanan olayların tüm dünyanın gözü önünde, devletler eliyle işlendiğini vurgulayan Özdemir, "Dikta rejimlerini, müttefiklerini ve bu zulme yeterli ses çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz." dedi.

Çözümsüzlüğün pençesine mahkum edilen mazlumların yanında olduklarını ifade eden Özdemir, kan ve gözyaşının son bulması için ulusal ve uluslararası toplum inisiyatiflerini bu zulüm karşısında tek yürek olmaya davet ettiklerini dile getirdi.

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çeşitli örgütler kanalıyla geniş halk yığınlarının temel ihtiyacı olan barınma, mülkiyet ve yaşam hakkı ihlal edilmekte ve büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bu korkunç tablonun karşısında her geçen gün yüzlerce insan katledilmektedir. Bizler AK Gençlik olarak diyoruz ki sizler insan haklarını iki yüzlülükle uyguluyorsunuz. Buna bir daha müsaade etmeyeceğiz. Bizler durmadan çalışarak, koşarak her zaman Allah'a yemin olsun ki mazlumlara sahip çıkacağız. Aylan bebeği asla unutturmayacağız."

Konuşmaların ardından gruptakiler bir süre slogan atarak, Aylan bebeğin cansız bedeninin kıyıya vurduğu alana yürüdü. Grup üyeleri daha sonra bölgede dua ederek, cesedin bulunduğu yere karanfil bıraktı.


Sıradaki Haber