17 °c

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "AB geçtiğimiz günlerde Türkiye’yle müzakerelerin dondurulması doğrultusunda bir tavsiye kararı aldı. Bu karar Avrupa’nın Türkiye’ye tutarsız, ikircikli ve şaşı bakışının belki de son ifadesiydi" dedi.AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı tarafından Gölbaşı Öğretmenevi’nde düzenlenen kasım ayı İlçe Danışma Toplantısı'nda...

Güncel Haberi
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "AB geçtiğimiz günlerde Türkiye’yle müzakerelerin dondurulması doğrultusunda bir tavsiye kararı aldı. Bu karar Avrupa’nın Türkiye’ye tutarsız, ikircikli ve şaşı bakışının belki de son ifadesiydi" dedi.

AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı tarafından Gölbaşı Öğretmenevi’nde düzenlenen kasım ayı İlçe Danışma Toplantısı'nda konuşan Şahin, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla verdiği mücadeleden dolayı Gölbaşılılara teşekkürlerini iletti.

Şahin, Adana’da özel bir kız öğrenci yurdunda öğrencilerin hayatını kaybettiği yangınla ilgili sorumluların yargı önünde sorumluların hesap vereceklerini ve kendilerinin de konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Gezi olaylarıyla, 17-25 darbe girişimiyle, 15 Temmuz darbe girişimiyle emellerine ulaşamayanların farklı yollardan ülkemizi boyunduruk altına almaya çalışmaya devam ettiğini ifade eden Şahin, "Bugünlerde de ekonomi gündemiyle kendilerince ülkemizi sıkıştırmaya çalışıyorlar” dedi.

Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Şahin “Bazı küresel olaylar nedeniyle, özellikle Amerikan seçimleri nedeniyle global çapta birtakım ekonomik hareketlilikler var ve bunların ülkemize bazı yansımaları var. Bunları kullanarak, bunları vesile kılarak ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşıyormuş intibası uyandırmaya çalışanlar var. Her şeyden önce şunun bilinmesi gerekir ki ekonomimizin temelleri sağlamdır. Ülke ekonomimiz yapısal olarak güçlü bir ekonomidir. Zaman zaman ülke ekonomilerinde bu tür dalgalanmalar olabilir. Bunlara karşı gerekli tedbirleri de almış bulunmaktayız. Ben öyle inanıyorum ki Türkiye ekonomisi üzerinde oluşturulmaya çalışılan bu kara propaganda, bu negatif algı yine sizlerin dirayetli duruşu ve ülkemize olan inancı sayesinde kısa süre içerisinde tersine çevrilecek ve ülkemize hizmet etmeye, yatırımlarımıza güçlü bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye hakkında aldığı kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin “Ekonomi alanında saldırılar gerçekleştirilirken diğer taraftan Avrupa Birliği’nin bu değirmene su taşıdığını görmekteyiz. AB geçtiğimiz günlerde Türkiye’yle müzakerelerin dondurulması doğrultusunda bir tavsiye kararı aldı. Bu karar Avrupa’nın Türkiye’ye tutarsız, ikircikli ve şaşı bakışının belki de son ifadesiydi” dedi.

- "Türkiye kapıda bekletilecek ülke değildir"

AP’nin aldığı kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu, Türkiye’nin AB’nin kapısında beklemeyeceğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

“Objektiflikten uzak bu kararın bizim nezdimizde yok mertebesinde olduğunu bugüne kadar birçok platformda paylaştık. Hattızatında Avrupa Parlamentosu daha önce PKK paçavralarına izin verdiği, onları sergilediği için aslında bu karar bizim için çok da şaşırtıcı olmadı. Avrupa Parlamentosu bir an önce teröre ve terör örgütlerine destek vermekten kaçınmalı, uzaklaşmalı. Avrupa Parlamentosu bu kararında samimi olsaydı Fransa ile ilgili de benzer kararları alması gerekirdi. Bu da Avrupa Parlamentosu’nun ikiyüzlü ve tutarsız olduğunu ortaya koymaktadır. AP vermiş olduğu bu kararın Avrupa’da son yıllarda görülmekte olan İslam karşıtlığından, yabancı düşmanlığından, ırkçılıktan, ayrımcılıktan mücerret bir şekilde değerlendirilmesi mümkün değildir. Girdiği bu çıkmaz sokak nedeniyle Avrupa’nın geleceği konusunda bizler de endişeler taşımaktayız. Avrupa şunu asla unutmamalı ki Türkiye kapıda bekleyecek, bekletilecek bir ülke değildir.”

Danışma toplantısına Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AA Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, AA Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Han Özcan ve partililer katıldı. Toplantı sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilat birimlerine plaket verdi.

Sıradaki Haber