17 °c

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, ''Türkiye olarak sığınacak bir liman olmuşuz.Türkiye büyük bir devlet ve büyük bir millettir. Biz bu büyüklüğümüzü elimizden almak isteyenlere fırsat vermemek için terör örgütleriyle ilgili başlatmış olduğumuz mücadeleye devam edeceğiz."dedi.Nizip Belediyesince düzenlenen istişare toplantısında konuşan Gül, hükumetin...

Güncel Haberi
AK Parti Genel Sekreteri Gül:
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, ''Türkiye olarak sığınacak bir liman olmuşuz.Türkiye büyük bir devlet ve büyük bir millettir. Biz bu büyüklüğümüzü elimizden almak isteyenlere fırsat vermemek için terör örgütleriyle ilgili başlatmış olduğumuz mücadeleye devam edeceğiz."dedi.

Nizip Belediyesince düzenlenen istişare toplantısında konuşan Gül, hükumetin terör örgütleri PKK, DAEŞ ve FETÖ'ye yönelik başlattığı ve kararlılıkla sürdürdüğü bir mücadele içinde olduğunu söyledi.

"Belirtilen terör örgütleriyle mücadele etmemek demek Türkiye'nin bekasına saygısızlık anlamına gelir" diyen Gül, şöyle konuştu:

''Böylelikle Türkiye'nin bekası, bayrağımız ve birliğimiz için bu mücadeleleri yapmak zorundayız ve sonuna kadar da yapacağız. Eğer bugün AK Parti hükumeti ve başımızda Cumhurbaşkanımız olmasaydı bugün belki Türkiye'de başka bir dil konuşur ve belki başka işgaller olurdu.Türkiye olarak sığınacak bir liman olmuşuz.Türkiye büyük bir devlet ve büyük bir millettir. Biz bu büyüklüğümüzü elimizden almak isteyenlere fırsat vermemek için terör örgütleriyle ilgili başlatmış olduğumuz mücadeleye devam edeceğiz."

Yeni anayasa çalışmalarının birilerine rahatsızlık verdiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

''Yeni anayasa çalışmalarındaki derdimiz ve gayemiz AK Parti'ye bir şey katmak değil, zaten hükumetimizin başkanı genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız da AK Partinin kurucu genel başkanı. Yani biz bir şey istiyorsak o da memleket içindir. Eğer şahsi bir şey için olsa ya da makamlar için olsa şu anki makamlarda daha büyük yetkiler var ama biz diyoruz ki, ilelebet kalıcı olan Türkiye'miz için güzel şeyler yapalım. Bunu geçmiş dönemde yapmak isteyen genel başkanlar, başbakanlar oldu ama onlar yapamamışlar. İşte biz de bu çalışmayı en güçlü olduğumuz bu dönemde yapmak istiyoruz ve bunun için de mücadele ediyoruz. İnşallah yakın zamanda yeni anayasanın şekilleneceğini umuyoruz o da Türkiye için iyi bir sonuç olur. Eğer anlaşılırsa biz AK Parti, 316 milletvekili olarak bu teklife evet diyeceğiz. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisinin desteğiyle de Türkiye'nin bu sorununu ortadan kaldırmış olacağız.''

Konuşmaların sonunda toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile görüşen ve sorunlarını dinleyen Gül, Karşıyaka Mahallesi’ne taziye evi yaptıran hayırsevere plaket takdim etti.

Gül, ayrıca Nizip ilçesinde, TOKİ evlerinin inşasının planlandığı bölgede incelemede bulundu.

Gül'e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Uzunaslan eşlik etti.

Sıradaki Haber