17 °c

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Müller Gazze'de

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’nde, Almanya tarafından finanse edilen atık su arıtma tesisinin temel atma töreni yapıldı.Gazze’nin El-Bureyc Mülteci Kampı’nın doğusunda inşa edilen ve Alman hükümeti tarafında finanse edilen atık su arıtma tesisinin temel atma törenine katılan Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, projenin temel taşını koydu.Törende konuşan...

Güncel Haberi
Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Müller Gazze'de
Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Müller Gazze'de

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’nde, Almanya tarafından finanse edilen atık su arıtma tesisinin temel atma töreni yapıldı.

Gazze’nin El-Bureyc Mülteci Kampı’nın doğusunda inşa edilen ve Alman hükümeti tarafında finanse edilen atık su arıtma tesisinin temel atma törenine katılan Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, projenin temel taşını koydu.

Törende konuşan Müller, projenin abluka altındaki Gazze halkının sıkıntılarını hafifletmek için yapıldığını belirterek, ülkesinin Gazze’de projelerin yapılmasını desteklediğini ifade etti.

Eğitimi, sağlığı ve teknolojiyi desteklediklerini vurgulayan Müller, Almanya’nın Filistin yönetimine yönelik desteğini sürdürdüğünü kaydetti.

Müller, Gazze sakinlerinin geleceğini inşa edebilmesi için yalnız geçici projelere değil sürekli kalkınmaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, gelecek sefer Gazze’ye abluka kaldırılmış halde gelmeyi arzuladığını söyledi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine de inşa edilecek 70 milyon avro değerindeki arıtma tesisinin günlük 60 bin metreküp kapasiteye sahip olduğunu ve su kirliliğini önleme konusunda büyük katkısı olacağına işaret etti.

Sahil Belediyeleri Su Dairesi verilerine göre, Gazze sakinlerinin yüzde 23’ü su şebekesine bağlı değil.

Sıradaki Haber