17 °c

Ankara'nın 14 yıllık rüyası gerçek oldu! Keçiören metrosuna kavuştu

İnternette fenomen haline gelen Keçiören Metrosu sonunda bitti… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla efsane metro bugün açıldı. 2004 yılından beri Ankaralıuların beklediğin Keçiören Metrosu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ve Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle hizmete girdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Keçiören Metrosu'nun...

Güncel Haberi
Ankaranın 14 yıllık rüyası gerçek oldu! Keçiören metrosuna kavuştu
Ankara'nın 14 yıllık rüyası gerçek oldu! Keçiören metrosuna kavuştu

İnternette fenomen haline gelen Keçiören Metrosu sonunda bitti… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla efsane metro bugün açıldı. 2004 yılından beri Ankaralıuların beklediğin Keçiören Metrosu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ve Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle hizmete girdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Keçiören Metrosu'nun açılış töreninde.

9 kilometrenin üzerinde bir hatta sahip olan Ankaralıların beklediği Keçiören metrosu açılıyor. 9 bin 220 metre uzunluğunda olan ve 9 istasyonu içeren hat ile Ankaralılar Şehitler İstasyonu'ndan başlayarak Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) kadar 9 istasyon kesintisiz gidebilecek, AKM'de de Yenimahalle'den gelen raylı sistemle entegre olacak şekilde Kızılay'a kadar taşınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta kurdela kesiminden önce müjdeyi verdi. 15 Ocak'a kadar bedava olacak olan Keçiören Metrosu'nun kullanım ücreti, Eroğan tarafından 2.5 lira olarak açıklandı... AKM-Keçiören arasındaki seyahat süresini 17 dakikaya indirecek metro hattında, başlangıçta 6 set (3'lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu'ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu'na aktarma sağlanacak. Keçiören'in trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak 9 bin 200 metre uzunluğundaki Keçiören Metrosu, Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM istasyonlarından oluşuyor. Bakanlıkça yapımı tamamlanan Keçiören Metrosu'nda, yolcu taşımacılığına yarın başlanacak. Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2003'te öz kaynaklarıyla yapımına başladığı metro hattının bina ve inşaat yapım çalışmalarına 306 milyon 410 bin lira harcayarak inşaatı yüzde 43,19 seviyelerine getirmiş, 25 Mart 2011'de hattın yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devretmişti. Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: "Bu hattın açılmasıyla raylı sistem Ankara'da 65 kilometreye durak sayısıda 55'e yükseliyor. 1 milyara malolan bu metro Ankara'ya helal, hoş olsun. Ankaralılar bunu hak ediyor. Geçtiğimiz 15 yılda Allaha şükür yolları donattık." Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu hattın test sürüşüne geldiğimizde, bir genç bana şunu dedi: Aşkımız Keçiörenmetrosu gibi olsun, hiç bitmesin. Gençlere yeni bir tavsiyem var, kendinize yeni bir slogan bulun. Keçiören metrosu bitti" dedi. İşte Keçiören Metrosu'nun durakları AKM-Keçiören arasındaki seyahat süresini 17 dakikaya indirecek metro hattında, başlangıçta 6 set (3'lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu'ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu'na aktarma sağlanacak. Keçiören'in trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak 9 bin 200 metre uzunluğundaki Keçiören Metrosu, Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM istasyonlarından oluşuyor. Bakanlıkça yapımı tamamlanan Keçiören Metrosu'nda, yolcu taşımacılığına yarın başlanacak. Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2003'te öz kaynaklarıyla yapımına başladığı metro hattının bina ve inşaat yapım çalışmalarına 306 milyon 410 bin lira harcayarak inşaatı yüzde 43,19 seviyelerine getirmiş, 25 Mart 2011'de hattın yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devretmişti.  

Sıradaki Haber