17 °c

ANTDOB'da "Saraydan Kız Kaçırma" operası

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından sergilenen "Saraydan Kız Kaçırma" operası, bu yıl son kez izleyici ile buluştu.Mozart'ın ünlü eseri "Saraydan Kız Kaçırma" operası, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde, ANTDOB sanatçıları tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu. Orkestra yönetmenliğini Alexandru Samoıla ve Ömer Yöntem, sahne yönetmenliğini...

Güncel Haberi
ANTDOB'da Saraydan Kız Kaçırma operası
ANTDOB'da "Saraydan Kız Kaçırma" operası

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından sergilenen "Saraydan Kız Kaçırma" operası, bu yıl son kez izleyici ile buluştu.

Mozart'ın ünlü eseri "Saraydan Kız Kaçırma" operası, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde, ANTDOB sanatçıları tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Orkestra yönetmenliğini Alexandru Samoıla ve Ömer Yöntem, sahne yönetmenliğini Haldun Özörten, dekorunu Kemal Çağda Çitkaya, kostümlerini Gürcan Kubilay, koro yönetmenliğini Mahir Seyrek, koreografisini Serhat Nüfusçu, ışığını ise Fuat Göz'ün üstlendiği operada, Devrim Demirel, Göksal Yaran, Aslı Ayan, Esra Çetiner, Sezgi Elhüseyni, Meriç Karataç, Müge Yıldıran, Ercan Uğur, Ferdi Uslu, Engin Yaman, Şafak Güç, Engin Suna, Emre Akyurt ve Baha İşler rol aldı.

Eserde, bir İspanyol soylusu olan Belmonte, korsanlar tarafından kaçırılarak uşağı Pedrillo ve hizmetçisi Blondchen ile Osmanlılara satılan sevgilisi Konstanze'yi kurtarmak için Osmanlı topraklarını girerek, Selim Paşa Köşkü'ne gider.

Selim Paşa, Belmonte ve vatanından koparıldığı için mutsuz olan Konstanze'ye asil ve özel bir ilgi gösterir. Pedrillo'nun nişanlısı Blondchen'de gözü olan Paşa'nın uşağı Osmin, eserin sonuna dek iki gencin kaçışını alt üst etmeye çalışır. Fakat Paşa'nın alicenap davranışı sayesinde iki genç birbirlerine kavuşur.

Yaklaşık 2 saat süren "Saraydan Kız Kaçırma" operası sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Sıradaki Haber