17 °c

ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Doğan:

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin "FETÖ/PDY sistematik olarak bizde, yani ARÜ'ye girme, yerleşme fırsatını bulamadı. Bunu tespit etmiş olduk. Bu bizim açımızdan önemli bir sınavdı." dedi.Gürkan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ARÜ için atanacak yeni...

Güncel Haberi
ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Doğan:
ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Doğan:

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin "FETÖ/PDY sistematik olarak bizde, yani ARÜ'ye girme, yerleşme fırsatını bulamadı. Bunu tespit etmiş olduk. Bu bizim açımızdan önemli bir sınavdı." dedi.

Gürkan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ARÜ için atanacak yeni rektöre yaklaşık 5 ay vekalet ettiği görevi devretmeye hazırlandığını ifade etti.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından kendisine 13 Temmuz'da verilen görevi titizlikle yürütmeye çalıştığını anlatan Doğan şöyle konuştu:

"Önemli bir sorumluluk. Olağanüstü bir dönem, zaten adı üstünde. Bu olağanüstü koşullar, üniversitelerde de yaşandı. Ne mutlu bizlere, özellikle vurgulamak istediğim şu, bu süreçte yani Türkiye'nin geleceğine kastetmiş, bütün geleceğimizi elimizden almaya niyetlenmiş bir terör örgütünün kalkışması nasıl ki Türkiye genelinde akamete uğratılmışsa, bizde de gereken yapılmıştır."

FETÖ/PDY'nin ARÜ'de sistematik olarak yapılanamadığını vurgulayan Doğan, "FETÖ/PDY sistematik olarak bizde, yani ARÜ'ye girme, yerleşme fırsatını bulamadı. Bunu tespit etmiş olduk. Bu bizim açımızdan önemli bir sınavdı. Bu sınavı başarıyla vermenin mutluluğu ve huzuru içindeyim. Bundan sonra da böyle olacağından kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Doğan, söz konusu yapının bir daha vücut bulmaması için gerekli önlemlerin alındığına dikkati çekerek, "Üniversitelerde de bir daha bu tür süreçlerin yaşanmaması bakımından gerekli önlemlerin alınması, varsa bu tür unsurların temizlenmesi ve bir daha bu tür yapılanmaların, bu tür önemli kurumlarda, kuruluşlarda, vücut bulamaması bakımından biz de Türkiye genelinde ve bütün üniversitelerde yapılan çalışmaları titizlikle yaptık." şeklinde konuştu.

ARÜ rektörlüğüne aday olmadığını belirten Doğan, hayatının en anlamlı günlerini ARÜ'de geçirdiğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber