17 °c

Aşırı soğuklar Batı Balkanlarda can alıyor

TİRAN (AA) - Yoğun kar yağışı ve soğuk hava Balkan ülkelerini olumsuz etkilemeye devam ederken, Arnavutluk'ta aşırı soğuk nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti.Saranda polisi tarafından yapılan açıklamada, aşırı soğuklar sebebiyle ülkenin güneyindeki Saranda şehrinde 61 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.Böylece, Arnavutluk'ta bu kış soğuktan hayatını...

Güncel Haberi
Aşırı soğuklar Batı Balkanlarda can alıyor
Aşırı soğuklar Batı Balkanlarda can alıyor

TİRAN (AA) - Yoğun kar yağışı ve soğuk hava Balkan ülkelerini olumsuz etkilemeye devam ederken, Arnavutluk'ta aşırı soğuk nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti.

Saranda polisi tarafından yapılan açıklamada, aşırı soğuklar sebebiyle ülkenin güneyindeki Saranda şehrinde 61 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Böylece, Arnavutluk'ta bu kış soğuktan hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

- Soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor

Başkent Tiran başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde etkisini yeniden artıran kar yağışı trafik kazalarına sebep oldu.

Ayrıca başkentteki havalimanı Rahibe Teresa'da kar yağışı ve buzlanmadan dolayı bazı uçuşlar iptal edilirken, askeri birliklerin gün içerisinde ulaşımın zor olduğu bölgelere yardım dağıtması bekleniyor.

- Üsküp Avrupa'nın en soğuk başkenti

Soğuk dalgası Makedonya'yı da etkisi altına alırken, başkent Üsküp ile ülkenin doğusunda bulunan Berova'da hava sıcaklıkları sıfırın altına 21 dereceye kadar düştü.

Halk Sağlığı Enstitüsü grip salgınından dolayı 3 ve 4 yaşlarındaki iki çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sıradaki Haber