17 °c

"Aşmak İçin Hareket" kampanyası

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştirdi.Türkiye Beyazay Derneğinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle...

Güncel Haberi
Aşmak İçin Hareket kampanyası
"Aşmak İçin Hareket" kampanyası

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştirdi.

Türkiye Beyazay Derneğinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirdiği "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, İzmit ilçesindeki Atatürk Spor Salonu'nda çeşitli spor aktiviteleri yapıldı.

Etkinlik, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın'ın da yer aldığı golbol müsabakasıyla başladı.

Görme engelliler judo karşılaşmasıyla devam eden etkinlikte, engelliler masa tenisi karşılaşması, tekerlekli sandalye basketbolu gösterisi yapıldı. İp atlama, basketbol topu taşıma, lego dizme gibi sokak oyunlarının da oynandığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Ayva, burada yaptığı konuşmada, yürüttükleri kampanya ile engelleri beraber hareket ederek aşmayı ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmek istediklerini belirterek, Cumhurbaşkanlığının himayesindeki kampanyanın hedefinin, iki yılın sonunda 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz bireyin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirilmek olduğunu kaydetti.

Çintimar ise toplumda hep birlikte yaşadıklarını vurgulayarak, herkesin birer engelli adayı olduğunun farkına varması için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Engellileri evlerinden alıp spor salonlarına götürdüklerini dile getiren Çintimar, "Amacımız, hiçbir engellinin kapalı kapılar ardında kalmaması, toplum içerisinde normal bir birey olarak hayatlarını sürdürmeleri." ifadelerini kullandı.

Türkiye Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Ersöz de golbolun, Türkiye'nin paralimpik olimpiyatlarında takım olarak altın madalya kazandığı ilk branş olduğunu belirterek, bugünkü etkinlikte farkındalık oluşturarak engelli bireyleri spora teşvik etmek için golbol oynadıklarını söyledi.

Federasyonlarına bağlı bin 500 civarında aktif sporcu olduğunu dile getiren Ersöz, şöyle konuştu:

"Bu sayının çok düşük olduğuna inanıyoruz. Bunun düşük olmasının belli sebepleri var. En önemli sebepleri de engellilere yönelik spor tesisleri, antrenör ve hakemlerin yetersiz olması. Dolayısıyla engellilere yönelik hakem ve antrenörlerin bir an önce yetiştirilmesini istiyoruz. Böylece, Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda daha iyi temsil edeceğimizi düşünüyoruz."


Sıradaki Haber